Društvo

POMOZITE! Porodica Rumenov iz Sofije traži rođake u Nišu

Redakciji Niških Vesti javio se Aleksandar Rumenov (23) iz Sofije tražeći pomoć u pronalaženju potomaka sestre svog dede Georgija. Kako kaže, želja mu je da poveže porodicu posle sto godina, a poslednja informacija o Severini Rumenov koju imaju je da je živela u Niškoj banji.

Iako je prošlo sto godina kako o Severini Rumenov (sestri njegovog dede Georgija) porodica nije čula ni reč, mladi Bugarin Aleksandar Rumenov iz Sofije, želi da se poveže sa njenim potomcima. print

Znamo da je Severina rođena u Bugarskoj u selu Prekraste (što je veoma blizu Nišave) 1912. godine i sigurno više nije među živima. Njena majka se zvala Marija iz sela Zvonce u Srbiji, a Severinin biološki otac Rumen (Krum). Marija je pobegla u Srbiju sa rođakom Borisom i sa sobom povela Severinu koja je tada bila dete. Poslednje što znamo je da su se nastanili u Niškoj banji, “ napisao je Aleksandar koji ima 23 godine.

 

“Pokušavam da pronađem svoje rođake u Nišu, jer je to otvorena rana u mojoj porodici kojoj treba zaceljenje”, napisao je Aleksandar Rumenov u poruci koji je poslao redakciji Niških Vesti.

 

Aleksandar dodaje da je porodica Rumenov poreklom iz Dimitrovgrada (Caribrod), gde je rođen i njegov deda Gerogij Rumenov (Severinin brat), koji sada ima 85 godina.                           

 

“Želja mi je da, kao lokalni medij, mojoj porodici pomognete da saznam da li je Severina imala decu i unuke, jer su njeni unuci- moji rođaci. Rumenovi su velika familija koja se proširila po celom svetu. Ima nas u Bugarskoj, Italiji, Španiji, SAD, Venecueli i Brazilu i uspevamo da zadržimo kontakte. Međutim, niko ne zna ništa o našim rođacima u Srbiji. Ako Severinini potomci još uvek žive u Nišu, mislim da bi i oni voleli da znaju da su imali dve tetke i pet ujaka, kao i bezbroj rođaka širom sveta ,” napisao je Aleksandar.

Niške Vesti pozivaju svoje čitaoce, da pomognu Aleksandru u pronalaženju davno izgubljenih rođaka, jer kako kaže kineska poslovica “ zaboraviti pretke znači, biti potok bez izvora, stablo bez korena.”

georgi i petar

                                    Deda, Georgi Rumenov i njegov mlađi brat Petar

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com