Društvo

Sve posećeniji: Klub za traženje posla

Klub za traženje posla kao i Centar za informisanje i profesionalno savetovanje (CIPS) u Nišu, u ponedeljak, 29. avgusta u 12 sati, obići će predstavnici Grada Niša i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Klub za traženje posla, koji se nalazi u Tržno poslovnom centru „Kalča“ (prizemlje, lokal 14, lamela E) nedavno je otpočeo sa obukom prve grupe polaznika.

Klub za traženje posla u Nišu pokrenut je u okviru realizacije IPA projekta „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“ i finansiran je od strane Evropske unije.

Klubovi za traženje posla pomažu nezaposlenima da usvoje veštine/znanja potrebne za aktivno traženje posla, odrede svoje profesionalne ciljeve i povećaju motivaciju. Nezaposleni ovde dobijaju informacije o slobodnim radnim mestima, razmenjuju iskustva, uče kako da konkurišu za posao i predstave se poslodavcu.

Centri za informisanje i profesionalno savetovanje (CIPS), pružaju podršku u donošenju odluke o izboru zanimanja i usluge karijernog vođenja. Cilj je da, pored širenja mreže, CIPS u Srbiji budu u stanju da ponude usluge po ugledu na zemlje koje imaju dobro razrađene koncepte.

Realizacijom ovog projekta u nekoliko gradova u Srbiji opremljeno je i počinje sa radom 60 novih klubova za traženje posla, 20 novih CIPS i 80 samouslužnih radnih stanica.

Klub za traženje posla će obići Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, Darijo Mačkić predsednik upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje i Boban Matić, direktor Filijale Niš Nacionalne službe za zapošljavanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com