Društvo

U toku postupak da niški stadion dobije struju

Grad Niš preduzima mere da se problem snabdevanja električnom energijom na delu stadiona „Čair“ reši dobijanjem trajnog priključka, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Niša. Zbog toga se Direkcija za izgradnju obratila Ministrastvu građevinarstva kako bi se dobila upotrebna dozvola za trafo-stanicu u neposrednoj blizini, kako bi se struja što pre priključila i omogućilo održavanje utakmice „Radnički – Mladost“ u subotu, 27. avgusta od 20 sati.

„Grad Niš je 2012-te godine dobio privremeni priključak za snabdevanje električnom energijom na stadionu „Čair“, čiji je vremenski rok istekao bez mogućnosti produženja. Grad Niš preduzima sve što je u njegovoj moći da se problem snabdevanja električnom energijom na delu stadiona „Čair“, (prolazi i svlačionice na istočnoj tribini) reši dobijanjem trajnog priključka. U tom smislu, Direkcija za izgradnju grada Niša preduzela je neophodne korake prema nadležnom ministarstvu“, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika Niša.

Da bi se trajno rešio priključak za struju na niškom stadionu potrebna je upotrebna dozvola od Ministarstva građevinarstva za trafo stanicu u neposrednoj blizini.

“Ja želim da izađem u susret i da se problem reši, ali samo na zakonom predviđen način”, rekao je ranije za Niške Vesti, Boban Džunić direktor EPS “Distribucija”.

U Direkciji za izgradnju Grada potvrđuju da je postupak oko dobijanja upotrebne dozvole pokrenut. 

“Poslali smo dopis Ministarstvu građevinarstva da trafo stanica kao izdvojeni objekat dobije upotrebnu dozvolu. Iz niške elektrodistribucije terenske ekipe su pregledale objekat i utvrdili da je spremna za rad”, kaže portparol Direkcije za izgradnju Grada Niša, Dragan Videnović.

Resorni većnik, Miloš Banđur je potvrdio za Niške Vesti da se u zakonskim okvirama rešava ovaj problem i da je dobio informaciju da je niški stadion jutros privremeno dobio struju.

“Grad Niš preduzima sve što je u njegovoj moći da se problem snabdevanja električnom energijom na delu stadiona „Čair“, reši dobijanjem trajnog priključka. Napominjem da se sa predmetnog privremenog priključka snabdevaju novoizgrađeni delovi stadiona, pre svega prolazi, svlačionice i druge prostorije na istočnoj tribini, a ne stadion „Čair“ u celosti. Grad Niš apeluje na nadležne subjekte da u zatečenoj situaciji do trajnog rešenja, prilikom donošenja odluke o nastavku ili prekidu snabdevanja navedenog mernog mesta uzmu u obzir bezbedonosni aspekt, t.j. bezbednost više hiljada gledalaca koji prate utakmice na stadionu „Čair“, koja može biti ugrožena ukidanjem eleketrične energije istočnoj tribini”, rekao je za Niške Vesti, Miloš Banđur.

Zbog novonastale situacije saopštenjem se oglasio i FK “Radnički”. Saopštenje prenosimo u celosti
SAOPSTENJE

Banđur je dodao da je Grad Niš februara 2012. godine dobio privremeni priključak za snabdevanje električnom energijom na novoizgrađenom delu stadiona „Čair“, čiji je vremenski rok istekao septembra 2013. godine, bez bilo kakve pravne mogućnosti produženja roka.

Grad Niš je izmirio svoju obavezu za električnu energiju na navedenom priključku u celosti za odobreni period privremenog priključenja. Nakon isteka tog perioda, za čije produženje nije bilo pravnih mogućnosti, na predmetnom mernom mestu zbirni račun do danas je dostigao iznos 4.171.573 dinara, od čega se na kamate odnosi 711.372 dinara”, napominje Banđur.

Ukoliko se utvrdi da dug za struju koji je načinjen posle 3. septembra 2013. godine treba da plati Grad Niš, on će, prema rečima resornog većnika, to i učiniti.

“Grad Niš će sve svoje obaveze za utrošenu električnu energiju prihvatiti i izmiriti u skladu sa pozitivnom zakonskom regulativom“, pojasnio je Banđur.

Podsetimo utakmica “Mladost – Radnički” bi trebalo da se održi u subotu 27. avgusta od 20 sati i da nije moguće pomerati termin utakmice. Da li će do tada biti rešen problem sa strujom zavisi od zakonskih okvira i “od isključenja ili priključenja na mrežu koje isključivo vrši EPS Sanbedavnje“, istakao je Banđur.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com