Kultura

PREMIJERA FILMA Lutajuća srca – arhiv emocija (VIDEO)

Večeras će na zatvaranju 51. Filmskih susreta, posle zvaničnog uručenja glumačkih nagrada, premijerno biti prikazan dokumentarni film “Lutajuća srca – arhiv emocija”. Ovaj film je treće ostvarenje produkcijske kuće City marketing centar, a u njemu se, osim legendarnog trija “Lutajućih srca”, Spomenke, Mike i Minje pojavljuju i mnoge poznate ličnosti iz sveta muzike.

Iako “Lutajuća srca” ne postoje već više od dve decenije, malo je Nišlija, čak i među najmlađim generacijama, koji nisu čuli za pesme “Brod za sreću”, “Još malo” ili “Jefimiju”.

Dokumentarni film City marketing centra “Lutajuća srca- arhiv emocija” je podsećanje na vreme kada su Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović i Milan Marković bili u samom vrhu , tada jugoslovenske, pop scene. O tim vremenima u filmu govore oni, ali i mnoge estradne zvezde.

oliver 01

Bilo je toliko lepih reči o nama, kao da se priča o pokojniku. Ja sam im rekao, zauzmite kritičan stav, ipak nije sve bilo tako idealno ni kada se snima film ni kada se priča o karijeri, ” rekao je šaljivo Miroljub Jovanović- Mika Tambura koji je u “Srcima” svirao gitaru, pevao prateće glasove, bio kompozitor i tekstopisac.

“Ja sam izbuđena isto kao 1972. godine u Subotici kada su Lutajuća srca počela svoju karijeru. Ovaj film je, na neki način kruna celom našem radu. Hvala Oliveru, Vladimiru, Bokiju i svima iz ekipe City marketing centra koji su imali strpljenja da ovu priču koju smo započeli dovedu do kraja. Zaista sam i ja prepuna emocija, kao što stoji u naslovu filma, „ kazala je Spomenka Đokić koji je u sastavu bila glavni, prepoznatljivi vokal.

O uspešnoj karijeri niškog sastava u filmu govore Zdravko Čolić, Kornelije Kovač, Neša Galija, Radoš Bajić, Rade Radivojević, Bilja Krstić, Vojkan Borisavljević i mnogi drugi.

“Lutajuća srca – arhiv emocija” producirao je City marketing centar i , nakon filmova “Moj city – moj Niš” i “Stari Niš- moj Niš”, treći je dokumentarni film ove producentske kuće. Snimatelj je bio Bojan Jovanović, reditelj Vladimir Ristić, reditelj u montaži Boban Rajković, a izvršni prodcent Oliver Paunović. Oni će se, zajedno sa legendarnim niškim trijom pokloniti niškoj publici.

“Sniman je oko godinu dana. Nije bilo lako okupiti sve kolege i poštovaoce “Lutajućih srca”. Odlučio sam se da napravimo ovaj film zato što su “Srca” pre svega niška grupa koja je “harala” bivšom Jugoslavijom. Srećan sam što će premijerno biti prikazan na Filmskim susretima, baš kao i dva prethodna filma ,“ rekao je producent Oliver Paunović.

oliver 02

Nakon večerašnje premijere na Letnjoj pozornici, ovaj dokumentarac ići će i na festivale u regionu. Već imaju pozive za Sarajevo, Zagreb i Herceg Novi. Film “Lutajuća srca- arhiv emocija” traje 65 minuta i biće prikazan kao prvi, a osim njega, Nišlije će moći da vide i film “Radnički je ljubav Niša”, čime će 51. Filmski susreti biti i zvanično zatvoreni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com