Društvo

Razvoj poljoprivrede prioritet GO Pantelej

Unapređenje razvoja poljoprivede i bolji uslovi za proizvodnju bili su tema sastanka održanog sa predstavnicima Gradske opštine Pantelej i Uprave za poljoprivredu i razvoj sela. Rezultati saradnje biće vidljivi vrlo brzo, jer je dogovoreno da zajednički obiđu svih 12 pantelejskih sela kako bi se utvrdili prioriteti poljoprivrednog razvoja.

Na sastanku je bilo reči o podsticajima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, posebno voćarstva i vinogradarstva kao perspektivnih grana na području Palilule.

„Prioritet će biti revitalizacija atarskih puteva, kako bi naši proizvođači što lakše dolazili do svojih imanja. Dobri atarski putevi uticaće i da počnu da se obrađuju zapuštena imanja. Podsticajna sredstva će i ove godine biti za poljoprivrednike gde Grad Niš učestvuje sa 50 do 80% zavisno od poljoprivredne investicije. Čistićemo vodotokove, a u planu je i obnavljanje zadružnih domova. U Donjem Matejevcu smo već započeli proces“ kaže načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela, Saša Stoiljković.

Cilj je da mladi ostanu da žive i rade na selu, kojih na području opštine Pantelej ima ukupno dvanaest. Predstavnici GO Pantelej i Uprave za poljoprivredu najavljuju da će barem jednom nedeljno obilaziti sesoka domaćinstva i mesne zajednice kako bi direktno od poljoprivrednika saznali šta su njihovi problemi.

„Dosta toga smo već uradili za naša sela, ali uvek treba nešto novo kako se njihova infrastruktura ne bi mnogo razlikovala od gradskih“, kaže predsednik opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.

U GO Pantelej najavljuju da će tražiti lokalnu i republičku pomoć za razvoj poljoprivrede i pantelejskih sela.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com