Društvo

Počeo protest ugostitelja u Nišu

Oko 150 vlasnika kafana, restorana i kafića u Nišu, članovi niškog Udruženja privrednika i zanatlija zatvorili su jutros od 8 sati svoje ugostiteljske objekte. Kako su i ranije najavili do 16 časova njihovi ugostiteljski objekti će biti zatvoreni zbog “represije poreskih i drugih inspekcija”.

Niški ugostitelji su nezadovoljni ne zbog, kako kažu, kontrola koje imaju već zbog tretmana koji im se nameće u tim kontrolama i što poreska inspekcija različito tumače Zakon prilikom kontrolisanja objekata“. Tim povodom predstavnici niških ugostitelja obratiće se novinarima danas u 13 časova.

“Propisi se stalno menjaju, a insepekcija nas nikada nije upoznala sa novinama i upozorila na moguće greške. Moramo da reagujemo”, kažu niški ugostitelji.

O ovom događaju niški ugostitelji su najavili da će obavestiti i kabinet Gradonačelnika Niša i sve druge nadležne ustanove i institucije.

mala

 Podsetimo, povod za protest je bio zatvaranje objekata pred Filmske susrete.

“Mi ne kažemo da u našoj branši nema vlasnika koji ne prijavljuju radnike, ne izdaju fiskalne račune i drugo, ali velika većina poštuje zakon tako da oni koji pošteno rade se stavljaju u isti koš sa onima koji to ne čine. Inspekcije nam nalaze neke sitnice koje se uvek mogu naći, i značajno nam smanjuju promet na ionako „slab“ posao. Hoćemo kontrolu, svakako, ali da to bude uređeno”, kažu vlasnici ugostieljskih objekata u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com