Kultura

Ovacije za Lauševića na Letnjoj pozornici (VIDEO)

“Ne znam da li je veća čast, ili moje uzbuđenje večaras ovde sa vama”, rekao je glumac Žarko Laušević , čiji je izlazak na Letnju pozornicu bio pozdravljen ovacijama, a hiljade Nišlija bilo je na nogama. Nema sumnje da će on biti glumac pete večeri Filmskih susreta.

Veliki povratak velikog glumca na veliko platno.

Više hiljada Nišlija je na nogama dočekalo Žarka Lauševića kome je, posle višedecenijske pauze, uloga beskućnika Mome Petkovića u filmu “Smrdljiva bajka” ujedno i povratak na filmsko platno i nastavak glumačke karijere koja je prekinuta nesrećnim događajem u Podgorici 1993. godine.

Dok je trajao višeminutni aplauz, Laušević je, vidno uzbuđen, nekoliko puta dolazio do publike koja je želela da se rukuje s njim u znak podrške.lausevic bolja

Iako nije po protokolu da se glumci nakon prikazavanja filma obraćaju publici, već samo poklone, Laušević je ipak došao do mikrofona i rekao:

Ne znam da li je veća čast, ili moje uzbuđenje večaras ovde sa vama. Hvala vam najlepše, još jednom”, rekao je.

Tumačeći lik dobrodušnog, osećajnog i zaljubljivog beskućnika Mome Petkovića, Žarko Laušević je pokazao da se glumački zanat nikada ne zaboravlja, a da talenat ne bledi uprkos teškim iskušenjima.

Po rečima organizatora, on je, da bi se poklonio na Letnjoj pozornici, doputovao iz Njujorka, a na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Festivalskom centru sigurno će biti proglašen i glumcem pete večeri Filmskih susreta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com