Društvo

Srebro za niške enigmate

Srebrna medalja pripala je Nišlijama na takmičenju enigmata Srbije koje je oodržano proteklog vikenda u Čačku. Niška ekipa Marijan Radaković i Nikola Pešić takmičili su se u disciplini sastavljanja anagrama.

Svake godine Enigmatski savez Srbije, na susretima ljubitelja ove umetnosti organizuje takmičenja. Proteklog vikenda, na 16. SES u Čačku organizovano je prvenstvo Srbije i u disciplini sastavljanja anagrama. Zlato je osvojila ekipa enigmatskog kluba iz Kikinde, a srebrna medalja pripala je Nišlijama Marjanu Radakoviću i Nikoli Pešiću.

“Ako je umetnost deo duhovne kulture, enigmatika ili zagonetaštvo su gimnastika uma čiji je prevashodni cilj učenje kroz igru, zabavu i razonodu. Takva vrsta novinarstva je i magična igrarija duha sa veoma širokim poljem mudrosti”, složne su enigmate.

Anagram ili premetaljka je vrsta zagonetke gde se iz zadate teme, drugačijim rasporedom slova, odnosno premeštanjem teži stvaranju postavke koja asocira na rešenje, objašnjavaju ovu disciplinu enigmate.

Inače, enigmate iz našeg grada su učestvali na takmičenju u Čačku zahvaljujući razumevanju i pomoći GO Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com