Kultura

MOZAIK na “Nišlijskom saboru”

U okviru manifestacije „Nišlijski sabor“, koja je trajala od 18. do 21. avgusta, ansambl narodnih igara i pesama „Mozaik“ održao je celovečernji koncert na amfiteatru na nišavskom keju. Oni su, pred prepunim amfiteatrom, nastupili zajedno sa gostima iz Raške i sela Mozgova kod Aleksinca.

Veče folklora sa prijateljima. ANIP Mozaik nastupio je sa ansamblom „Frula“ iz Raške i umetničkim društvom „Bukovik“ iz Mozgova kod Aleksinca.
Bogat kulturno umetnički program okupio je mnogo folkloraša na jednom mestu, a isto tako i mnogo publike na nišavskom keju.M

Bogatstvo igre, pesme, nošnji i muzičkih aranžmana iz Srbije, imali su prilike da vide okupljeni, kao i gosti iz Bugarske i Makedonije.M 1

MOZAIK nastavlja sa svojim aktivnostim koje ih očekuju posle kraće pauze od dve nedelje. Čeka nas organizacija drugog po redu seminara folklora, a nakon toga i drugi susreti veterana folklora. U planu su nastupi i ušečće u humanitarnim akcijama,“ istakao je predsednik ANIP Mozaik, Marjan Zdravković.

Organizator manifestacije „Nišlijski sabor“ bilo je udruženje „Vilin vez“ iz Niša.M2

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com