Kultura

Gospodo glumci, Tvrđava je naša (VIDEO)

Uz klovnove na štulama koji su dočekivali goste na ulazu u Tvrđavu, na prepunoj Letnjoj pozornici gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, simbolično je predao ključeve Grada ovogodišnjoj predsednici žirija, glumici Slobodi Mićalović. Nakon uručenja nagrade za životno delo „Pavle Vuisić“, Lazar Ristovski, ovogodišnji laureat, svečano je otvorio 51. Filmske susrete, a nije izostao ni vatromet.

Ovogodišnji Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma počeo je tradicionalno, prijemom u Gradskoj kući. Uz glumce, studente glume i reditelje bilo je i mnoštvo zvanica iz javnog života Grada, a svima je dobrodošlicu poželeo gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.prijem

 

Svečano je bilo i na prepunoj Letnjoj pozornici na kojoj se četrdesetak glumaca poklonilo niškoj publici. Glumica Sloboda Mićalović, primila je ključeve Niša koje već 51 godinu predsedniku žirija uručuje gradonačelnik Niša.

Predajući ključeve grada, Bulatović je rekao:

Ono što večeras mogu da kažem, kao domaćin, u svoje , a i u ime svih vas, da ćemo se truditi da sledeće godine održimo najspektakularnije Filmske susrete od njihovog osnivanja, jer to zaslužuju i glumci Srbije , a zaslužujete i vi koji ste najbolja filmska publika na svetu.

Sloboda Mićalović je zahvalila na gostoprimstvu i istakla da joj je drago da se i ove godine nalazi u Nišu:

Nadam se da ćemo zajedno uživati u dobrim filmovima, hvala vam što negujete film i glumce i ostanite uvek ovako veseli, a mi ćemo se uvek rado vraćati u Niš . Gospodo glumci, Tvrđava je naša“. kazala je Mićalović.

naslovna fs

Na svečanom otvaranju Festivala, uručena je i nagrada „Pavle Vuisić“ za izuzetna glumačka ostvarenja i doprinos filmskoj umetnosti koju je ove godine dobio glumac Lazar Ristovski. Njemu je nagradu uručio umetnički direktor FS, Vladan Živković, podsećajući da je Ristovski do sada ostvario preko 70 filmskih uloga.

Ristovski je nagradu primio obučen u smoking.

Pitali su me zašto sam obukao smoking. Obukao sam ga zbog toga da sebi, vama, mojim kolegama i ovoj nagradi pokažem neku vrstu poštovanja, makar i formalnog. Ovu nagradu osećam kao srpski Oskar za životno delo, “ rekao je Ristovski čije su reči bile pozdravljenje burnim aplauzom.oliver                                          Direktor Niških Vesti Oliver Paunović sa Lazarom Ristovskim

Nakon tradicionalnog vatrometa, prikazani su filmovi „Dnevnik mašinovođe“ sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi i „Sporazum“ u kome glume tri niška glumca: Dejan Cicmilović, Aleksandar Mihailović i Marjan Todorović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com