Sport

Filipović na cilj stigao 46.

Nenad Filipović, niški “dugoprugaš” koji je danas hodao 50 kilometara na Olimpijskim igrama u Brazilu, završio je trku na 46. mestu, bolji od njega je bio Vladimir Savanović koji je trku završio na 42. mestu za četiri sata, 15 minuta i 53 sekunde, dok je brat Predrag Filipović od srpskih predstavnika stigao poslednji 49.

Niški takmičar Nenad Filipović bio je u današnjoj trci 46. (4:25:41) od ukupno 80 hodača. Nije uspeo da obori lični rekor koji je 3 sata, 59 minuta i 17 sekundi iako mu je to bio jedan od ciljeva.

Danas je zlato na Olimpijadi osvojio Slovak Matej Tot koji je ovu deonicu prešao za tri sata, 40 minuta i 58 sekundi.

Nenad Filipović je Nišlija od 2006. godine kada se doselio iz Vlasotinca, a posle učešća na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i Londonu 2012. godine ovo mu je treće učešće na Olimpijadi.

Od ministra sporta Vanje Udovičića, kao i od niškog grdaskog rukovodstva dobio je obećanje da će se njegova teška materijalna situacija rešiti a njemu pronaći posao u struci.

Važna je borba! Filipović je za Nišlije cilj prošao prvi! Bravo!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com