Društvo

Renoviran sportski teren u Prvoj Kutini

U selu Prva Kutina nedavno je završena adaptacija i rekonstrukcija terena za četiri vrste sporta. Najmalđi stanovnici ovog sela sada imaju bolje mesto za rekreaciju i druženje, a uređenje sportskih igrališta je nešto na čemu će se ubuduće intenzivnije raditi, kaže većnik za omladinu i sport Branislav Kačar.

Iz opštine Niška banja na čijoj teritoriji je Prva kutina kažu da su mesta na kome bi se pre svega mladi rekreirali i družili veoma potrebna, i da u ovom selu ima još mogućnosti da se naprave slični tereni.

2Neposredno pored igrališta za veliki fudbal nalazi se renoviran teren za košarku i mali fudbal, asfaltirana je podloga i okrečen je i mobilijar, a postoji mogućnost i igranja u večernjim časovima, jer je teren osvetljen sa osam reflektora.

„Ovaj teren je renoviran zahvaljujući zajedničkim naporima predstavnika Gradske opštine Niška Banja i meštana Prve Kutine koji su dobrovoljno izvodili većinu radova na sanaciji terena. Pomoć su pružila i JKP” Naisu”s i “Parking servi”s koji je obeležio teren za basket i mali fudbal. Ovo je značajno pre svega za mlade ljude iz sela koji će moći ovde da se okupljaju i bave sportom“, rekao je većnik Kačar.

Gradska opština Niška Banja u saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada Niša i Javno komunalnim preduzećem „Mediana“ sprovodi akciju uređivanja naselja Prva Kutina, tako da je nedavno počelo i krpljenje udarnih rupa, sanacija mosta na Kutinskoj reci, čišćenje i pranje ulica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com