Društvo

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević” niškom prof.dr Bratislavu Milovanoviću

Prof. dr Bratislav Milovanović iz Niša, istaknuti univerzitetski profesor iz Niša, jedan je od ovogodišnjih dobitnika nacionalnog priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”. Ova nagrada uručena mu je 9. aprila  u Matici srpskoj u Novom sadu.

Nagrada se po tradiciji dodeljuje najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama koji su doprineli afirmaciji obrazovnog, naučnog i privrednog  ambijenta u Srbiji.

Prof. dr Bratislav Milovanović iz Niša je naučnik i menadžer koji rukovodi naučno-istraživačkim i inovacionim projektima i koji uspešno usmerava razvojnu i poslovnu strategiju   kompanija (Pogled Telekomunikacije, Pogled Medianis i Pogled Rosica) iz Pogled Grupe i Inovacionog centra naprednih tehnologija implementiranjem naučnih i inovacionih rezultata.

Prof. dr Bratislav Milovanović, je redovni profesor u penziji Univerziteta u Nišu i Univerziteta Singidunum, član Akademije inženjerskih nauka i Naučnog društva Srbije. Prof. Milovanović, koordinator Centra Niš Univerziteta Singidunum, je svetski priznati naučnik sa više od 600 naučnih radova koji predstavljaju značajan doprinos razvoju naučne misli u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija. Uspešno je rukovodio velikim brojem istraživačko-razvojnih, inovativnih i naučnih projekata na domaćem i međunarodnom planu. Za ukupan naučni doprinos u 2015. godini uručena mu je nagrada za životno delo od strane nacionalnog Udruženja (MTTS) za mikrotalasnu tehniku, tehnologije i sisteme.

Prof. Milovanović je jedan od inicijatora i član radnog tima za organizaciju Foruma naprednih tehnologija od 2015. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com