Društvo

Nišlija osvojio srebro na informatičkoj olimpijadi u Rusiji

Dušan Živanović iz Niša osvojio je srebro na 28. Internacionalnoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja se održava u Kazanju u Rusiji. On je član četvoročlane informatičke ekipe Srbije koja je ostvarila veliki uspeh na ovom takmičenju, ukupno tri medalje.

Četvoročlana informatička ekipa Srbije ostvarila je veliki uspeh na 28. Internacionalnoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola i osvojila dve srebrne i bronzanu medalju, saopšteno je iz Društva matematičara Srbije.

dusan zivanovicDušan Živanović iz gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša osvojio je sa 373 boda srebrnu medalju, Nenad Bauk iz Matematičke gimnazije iz Beograda, takođe je osvojio srebrnu medalju sa osvojenih 330 bodova, Nikola Spasić iz gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada bronzanu medalju sa 256 bodova, dok je Luka Vukelić iz Matematičke gimnazije osvojio 208 bodova.

takmicenje„Odlazak na olimpijadu je kruna uspeha ovog mladog čoveka, ali i izuzetnog napornog rada i velikih odricanja. Ovo za Dušana znači mnogo, ali i za gimnaziju „Svetozar Marković“, koja pokazuje da neguje takve talente,“ rekao je pre polaska srpske ekipe na 28. Internacionalnu informatičku olimpijadu u Rusiju, direktor gimnazije „Svetozar Marković, Marjan Mišić.

Podsetimo, ovo nije prvi veliku uspeh gimnazijalca Dušana Živanovića iz Niša. On je ove godine u junu na 24. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi na Kipru osvojio srebrnu medalju, a prošle godine na istom tom takmičenju u Niš je doneo bronzu. Dušan će ove uspehe, kako je ranije rekao, iskoristiti za upis na Kembridž.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com