Društvo

Da se podsetimo starih zanata: Kreativni sokak ponovo u Nišu

Kreativci Srbije ponovo će se okupiti u Nišu od 26 – 29. avgusta i  na Trgu Kralja Milana promovisati stare i umetničke zanate, tako će naš grad dobiti pravi “Kreativni sokak”, koji će činiti udruženja, samostalne zanatlije, samostalni umetnici.

U ponudi puno pozitivne energije, mnogo osmeha, nova prijateljstva i nezaboravno druženje”, ovako je najavljena manifetacija “Kreativni sokak”.

kreativni sokak3

Ovakva izložba biće organizovana po osmi put, a iz prethodnih iskustava organizatori su zaključili da su Nišlije oduševljene jer svako može pronaći ponešto za sebe. Sa druge strane ona je tu da nas podseti na naše stare zanate i radinosti koje su nekada negovale naše bake.

“Možete sebe ili Vama drage osobe obradovati i nekim poklonom kao što je unikatni nakit, heklani nakit, pletene i heklane kape i šalovi, slikanje na staklu, suveniri od drveta, od žice, od papira, suveniri sa elementima umetničkog veza, ukrasna i upotrebna keramika, suveniri magneti, pirografija, liciderska srca…”

Trg kralja Milana će svakako krajem avgusta biti čarobni svet mašte i stvaralaštva.

kreativni sokak1

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com