Društvo

Foto konkurs “Budi eko-mobilan”

Povodom Evropske Nedelje mobilnosti, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, EU info centar i EU info kutak u Nišu i Novom Sadu pozvali su sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji, ali i vlasnike kućnih ljubimaca da se prijave na foto konkurs “Budi eko-mobilan”. Rok za dostavljanje radova je 9. septembar.

Konkurs je podeljen u dve kategorije – za učenike osnovnih i srednjih škola tema je „Zaštita životne sredine“, a za sve vlasnike ljubimaca – tema je „Moj eko-mobilni ljubimac“, a uslov je da na fotografiji bude i vlasnik. Takmičari mogu konkurisati samo u jednoj kategoriji konkursa.

Dozvoljeno je i poželjno da fotografije sadrže specifičnu poruku ili slogan. Fotografije se šalju putem elektronske pošte na adresu takmicenje@euinfo.rs, a rok za dostavljanje radova je 9. septembar. Prva tri mesta u obe kategorije biće nagrađena, kažu u niškom EU info kutku.

„Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti, koja se održava svake godine od 16. do 22. septembra i koja ima za cilj da promoviše alternativne vrste mobilnosti u svrhu očuvanja životne sredine. Tokom ovog perioda imaćemo niz aktivnosti koje ističu značaj zaštite životne sredine, posebno u svetlu klimatskih promena. Na ovom konkursu građani svojim fotografijama treba da pokažu odnos prema životnoj sredini i šta treba da se uradi da se očuva kvalitet sredine u kojoj živimo“, kaže Marija Marinković iz EU info kutka u Nišu.

Od 10. do 18. septembra sve pristigle fotografije biće objavljene na Facebook stranici EU info centra, gde će građani moći da glasaju „lajkovima“ za najbolje i najkreativnije fotografije. Iz svake kategorije 10 fotografija sa najviše „lajkova“ ući će u uži krug takmičenja, a dobitnike prve tri nagrade u svakoj kategoriji biraće stručni žiri. Nagrade za prvu grupu takmičara su bicikl, roleri i trotinet, a za drugu hrana za ljubimce u vrednosti od 120 evra, kao i oprema za kućne ljubimce.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com