Društvo

Humanitarni turnir u basketu za NURDOR

Do kraja septembra biće završen deo radova na izgradnji hemato-onkološkog odeljenja na Klinici za dečije interne bolesti u Nišu. Za drugu fazu radova, neophodno je 50 miliona dinara, od kojih je prikupljeno 25 miliona, kažu u NURDORU, udruženju roditelja dece obelele od raka. Sledeće humanitarne akcije za prikupljanje sredstava za izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja sprovodiće se na predstojećim Filmskim susretima, kao i na humanitarnom turniru u basketu “3×3” koji će biti održan 28. avgusta na igralištu ispred Gradske opštine Pantelej.

Posle Nišvila, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka nastavlja sa organizovanjem humanitarnih akcija za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u sklopu niškog Kliničkog centra.

“NURDOR će i tokom trajanja 51. Filmskih susreta, na štandu u Tvrđavi, promovisati projekat izgradnje i opremanja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti. Nišlije će imati priliku da daju svoj lični doprinos u vidu novčane donacije na samom štandu, ili slanjem SMS na broj 1150, cena je 100 dinara i važi za sve mreže”, kaže Marija Tomić, koordinator kancelarije NURDOR-a u Nišu.

nurdor2Kao i tokom Nišvila i na Filmskim susretima zainteresovani posetioci će moći da dobiju sve informacije o samom udruženju i da, za svoju donaciju, izaberu neki simbolični poklon, majicu, kačket, liciderski magnetic, knjigu, privezak.

“Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete umre od raka. Međutim, ohrabruje činjenica da je rak kod dece izlečiv u preko 80% slučajeva, ako se dijagnostikuje na vreme i pravovremeno leči. Zbog toga je važna izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja, koje će svojim proširenim kapacitetima i higijensko-medicinskim standardima pružiti najsavremenije uslove za lečenje malih onkoloških bolesnika iz Južnog regiona,“, ističe Marija Tomić iz NURDOR-a.

U toku su radovi na prvoj fazi izgradnje hemato-onkološkog odeljenja u niškom Kliničkom centru i koji bi trebalo da budu završeni do kraja septembra. Za drugu fazu radova neophodno je 50 miliona dinara od kojih je prikupljeno 25 miliona. Otvaranje novog Odeljenja planirano je za kraj 2017. godine i omogućiće kvalitetnije lečenje najmlađih pacijenata obolelih od raka.

nurdor1Potreba za ovakvim odeljenjem je utoliko veća jer se poslednjih godina beleži porast malignih bolesti kod najmlađih, o čemu svedoče i najnoviji statistički podaci. Iz tog razloga, humanitarnoj akciji NURDOR-a se priključuju i predstavnici Gradske opštine Pantelej, Regionalnalnog košarkaškog saveza istočne Srbije i KK Naisusa, kao i aktivisti Kancelarije za mlade Grada Niša.

Zahvaljujući njima, u nedelju 28. avgusta sa početkom od 17h organizovaće se humanitarni turnir u basketu „3×3“ na igralištu ispred Gradske opštine Pantelej. Turnir će se odigrati pod sloganom Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka „Ja se borim“, a sredstva će se prikupljati do subote, 27. avgusta kada će košarkaši da se okupe u dvorištu Engleskom doma u Nišu.

Oni koji žele da učestvuju na turniru kotizaciju uplaćuju direktno na žiro račun Udruženja NURDOR i prijavljuju se GO Pantelej ili Kancelariji za mlade grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com