Kultura

ANIP Mozaik u Lipovcu

Ansambl narodnih igara i pesama “Mozaik” je sa svojom najmlađom grupom proveo tri dana u odmaralištu „Lipovac“ kod Aleksinca. Nekima od malih igrača je to bilo prvo odvajanje od roditelja, „ali su se odlično ponašali“, rekao je Marjan Zdravković, direktor “Mozaika”.

Trodnevna ekskurzija za dečji igrački ansambl Mozaika organizovana je uz pomoć roditelja, koji su finansirali boravak u Lipovcu.

Cilj je bio da se deca odmore od interneta i mobilnih telefona”, kazao je Marjan Zdravković, direktor Mozaika i vođa ove male ekspedicije.

Po njegovim rečima, deca su obišla i manastir Sveti Stefan u Lipovcu, a pobedili su i strahove, pa su kroz šumsku stazu otišli do Krsta iznad odmarališta.obilayak

Za njih su bile organizovane i radionice crtanja na platnu, izrada nakita, a naučili su i veštinu pripreme roštilja.

Ponosni smo na naše mališane, jer su neki po prvi put odvojeni od roditelja i odlično su se ponašali. Pored upoznavanja sa našom folklornom i istorijskom tradicijom, decu treba pripremati i za život. Druženje i boravak na vazduhu su takođe bitni, dodao je Zdravković.”rostilj

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com