Društvo

Bulatović napustio sednicu zbog saslušanja u sudu

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša napustio je današnje zasedanje Skupštine Grada kako bi dao iskaz u Osnovnom javnom tužilaštvu gde se vodi predistražni postupak za utaju poreza.

Takva situacija kompromituje poziciju gradonačelnika i ne bi valjalo da imamo gradonačelnika koji se tereti za takvu jednu proneveru, rekla je Radmila Popović, šef Odborničke grupe “Dosta je bilo” u Skupštini Grada.

Screenshot 5“Mi uopšte nismo imali uvid u to da gradonačelnik Niša ima zakazano saslušanje povodom prijave koju je poreska policija za njega dala Opštinskom sudu. Mi sada imamo situaciju da je gradonačelnik imao prijavu iz decembra 2015. godine u šta nismo imali uvid kada je bio izbor gradonačelnika. Radi se o proneveri poreskih davanja iz vremena kada je on bio predsednik FK Radnički. Bilo je poziva na koje se on nije odazivao, a prošlog puta je njegov izgovor bio da nije imao advokata”, rekla je Popović.

U toku je predistražni postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom.

Gradonačelnik Niša koji je danas izašao sa sednice Skupštine Grada kaže da je danas dao samo iskaz.

“I ja kao i desetine drugih ljudi dao sam iskaz o utvrđivanju stanja u prethodnih deset godina i ništa više od toga. Ne vodi se nikakav krivični postupak”, rekao je Bulatović.

Te poreske obaveze o kojima je reč nastale su pre dolaska Bulatovića na čelo niškog fudbalskog kluba.

“Ne osećam nikakvu odgovornost jer se radi o obavezama koje su nastale pre mog dolaska u FK Radnički i o presudama i o skidanju novca sa računa protivno vašoj volji a računi Radničkog si bili stalno u blokadi. Tako da, moja odgovornost ne postoji jer to nije moj privatni klub, ja sam mogao da izvršavam ono što je bilo na računu, ništa više od toga, nije moja obaveza da dajem novac iz džepa nego ono sa čim taj fudbalki klub raspolaže u skladu sa zakonom”, rekao je Bulatović

Reč je o neplaćenom porezu i doprinosima na plate nekoliko fudbalera, čime je utajeno 2,5 miliona dinara.

Darko Bulatović bio je predsednik Upravnog odbora Radničkog od juna 2013. godine do maja 2014. godine kada se sa te funkcije povukao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com