Sport

Niške kajakašice “pokupile” medalje na Državnom prvenstvu

Kajakašice niškog Medicinara okitile su se medaljama na Državnom prvenstvu u Ušću kod Kraljeva. Sestre lazarević osvojile su ukupno četiri odličja.

Na Državnom prvenstvu za juniore i seniore u kajaku na divljim vodama u disciplini slalom, medalje su osvojili takmičari oba niška kluba i Kajak kanu kluba “Medicinar” i Kajak kanu kluba “Gusar”.

Kajakašica niškog Kajak kanu kluba “Medicinar” Olja Lazarević osvojila je zlatnu medalju u disiplini kanu dok je njena klupska koleginica i rođena sestra Maja Lazerević bila drugoplasirana.

Državno prvenstvo iako nema značaj kao Svetsko ili Evropsko prvenstvo, nama sportistima je uvek drago da budemo prvaci svoje države”, kaže zadovoljno Olja za Niške Vesti.

Staza iako poznata ove godine bila je teža nego inače.

Državno se svake godine održava u Ušću kod Kraljeva, reka nam je dobro poznata, ali ove godine je staza bila zahtevna i jedna greška mogla je da nas košta promašene kapije”, kaže sigurno ova uspešna Nišlijka.

Slede takmičenja u spustu kao i pripreme za narednu sezonu.

Slalom nije moja primarna disciplina, ali joj se uvek rado vraćam na državnim prvenstvima. Sada se okrećem Državnom prvenstvu u spustu i pripremama za sledeću sezonu”, završava Lazarević za Niške Vesti.

U disciplini kajak Olja Lazrević bila je drugoplasirana, a Maja Lazarević osvojila je bronzanu medalju.

13932065 10206797753211570 1423605596 o

Foto: Maja Lazarević u pohodu na srebro

Takmičare KKK “Medicinar” očekuje još Državno prvenstvo u spustu i revijalna takmičenja u zemljama bivše Jugoslavije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com