Kultura

Završeno Medijanino kulturno leto 2016.

Nastupom pop rok „OK benda“ u Parku Svetog Save sinoć je završeno „Medijanino kulturno leto 2016“. Ovogodišnju tradicionalnu manifestaciju obeležili su nastupi domaćih i stranih muzičara, glumci i folklorci. Održano je ukupno osam velikih koncerata, a program je dnevno, zavisno od izvođača, posećivalo od 5.000 do 7.000 ljudi.

Od 15 jula, kada je počelo „Medijanino kulturno leto“ svakog vikenda na platou ispred Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene, Nišlije su zabvaljale domaće zvezde poput Željka Vasića, Goce Tržan, Dejana Cukića i mnogobrojne niške rok grupe.

Planiramo i da će sledeće godine bude 40 dana živog programa i to ne samo u Parku Svetog Save, nego ćemo deo programa preseliti u Obrenovićevu ulicu, kao i u amfiteatar na nišavskom keju, a u planu je i da zabavnog programa bude i u naselju Brzi Brod – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.

publika

Interesovanje Nišlija za brojne besplatne koncerte i festivale je bilo veliko i kako kažu, bilo je dosta zabave za mlade.

medijana2Zadovoljna sam onim što se nudilo tokom ovog leta. Nisam imala mogućnosti da letujem na moru, ali mi je bilo zabavno sa prijateljima ovde u praku i na momente sam se osećala kao da sam na nekoj zabavi na primorju – rekla nam je Milica Veličković, dok je igrala uz ritam „Ok benda“.

Podsetimo, letnjim manifestacijama u Nišu nije kraj, sledi Nišvill od 11. do 14. avgusta, a krajem meseca biče održani i Filmski susreti na Letnjoj pozornici u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com