Društvo

ORIGINALNO! Oslikavanje platana u Balkanskoj

Ovu originalnu akciju pokrenula je modna kreatorka Jelena Dimitrijević sa svojim koleginicama, dizajnerkama tekstila. U timu je deset devojaka, jer je toliko i platana u Balkanskoj. Cilj je da ova ulica bude atrakcija u gradu u vreme trajanja Nišvilla i Filmskih susreta, a oslikavanje stabala platana počeće u četvrtak, 11. avgusta u 10 sati.

U akciji pod radnim nazivom “Modna revija platana” učestvuju modna dizajnerka Jelena Dimtrijević i dizajnerke tekstila: Milica Kitanović, Milica Dimitrijevic, Danica Stojanović, Ema Ristic, Anita Sadiković, Dina Blagojevic, Petra Nikolic, Jana Blue I Aleksandra S. Antić .

Cilj je ulepšavanje i oživljavanje Balkanske ulice dok traju avgustovski festivali – Nišville i Filmski susreti.

Stabla ce biti “obučena” u naše kreacije. Svaka devojka koja učestvuje je dizajner tekstila, zna načine oslikavanja, samo ćemo ih primeniti na drvetu. Svaka ima svoje drvo, jer nas je deset, koliko je i platana. Inspiracija su naravno muzika i film.”, rekla je Niškim Vestima Jelena Dimitrijević.

Stabla će biti zaštićena i oslikana bojama za tekstil koje su postojane, i kako mlada umetnica kaže, “cilj je ulepšati, a ne oštetiti platane”.platani u balkanksoj

Inače, Jelena Dimtirijević je završila dizajn tekstila i ima svoj atelje u gradu. Bavi se dizajniranjem i oslikavanjem garderobe.

Oslikavanje stabala platana trajaće 11. avgusta od 10 sati dok umetnice ne završe započeto, a već za 12. avugust u 18 sati u Balkanskoj ulici biće organizovana i modna revija mladih umetnica pod nazivom “Between magic woods”.

Akciju organizuju i podržavaju fondacija “Za lepši Niš” i Turistička organizacija Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com