Kultura

Slike sa motivima Niša i GO Panteleja idu u Rusiju

Jedini umetnik iz Srbije koji će predstavljati ne samo našu zemlju, nego i grad na Nišavi, na ovogodišnjoj Međunarodnoj likovnoj koloniji od 8. do 20. avgusta u ruskom gradu Belgorodu, biće slikarka Anica Savić iz Niša. Zahvaljujući rukovodstvu Gradske opštine Pantelej, koja će finansirati njen put do grada u zapadnoj Rusiji, Anica će biti ambasador Niša u Rusiji.

Svako od svojih slikara dobija svoj posebni pano. Na mom su slike sa motivima Niša, ali i sa motivima Gradske opštine Pantelej. Naslikaću nešto i sa motivima iz Gradske opštine Palilula, jer i oni kao i Pantelej pokrivaju deo mojih troškova do Belgoroda – kaže niška slikarka Anica Savić.

Gradska opština Pantelej pomaže stvaraoce sa svoje teritorije, jer „ako se ima dobra volja, bez obzira na skroman opštinski budžet, uvek se mogu pronaći sredstva da se pomogne talentovanim ljudima, naročito onim žiteljima Panteleja koji su dokazani u onome što rade“ – naglašava predsednik GO Panteleja, Bratimir Vasiljević.

go pantelej

Niška slikarka, Anica Savić je do sada imala preko deset samostalnih i više od pedeset grupnih izložbi u Srbiji i u inostranstvu, a za svoj rad je mnogo puta i nagrađivana. U Nišu je svoju poslednju izložbu umetničkih slika, više od 20 ulja na platnu, imala u maju prošle godine, a povodom obeležavanja Gradske slave Niša, Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com