Društvo

Direktorka zaposlila ćerku zamenika i bivšeg supruga

Agencija za borbu protiv korupcije zahteva od Ministarstvo zdravlja da smeni direktorku Specijalne psihijatrijske bolnice “Gornja Toponica” Albinu Vlastelicu, jer je novembra 2013. godine zaposlila ćerku svog zamenika a nekoliko meseci kasnije i svog supruga.
Kako nezvanično saznaju Niške Vesti postoji još nekoliko krivičnih prijava za zloupotrebu službenog položaja u tužilaštvu.

Agencija je dokumentovala da je Albina Vlastelica, direktorka Specijalne psihijatrijske bolnice “Gornja Toponica” novembra 2013. godine za stalno zaposlila ćerku zamenika direktora ove bolnice Vladana Aranđelovića, četiri meseca kasnije upravo on potpisao je ugovor kojim se upošljava tadašnji muž direktorke Vlastelice, dok je ona dala Aranđeloviću da se ovaj ugovor potpiše.

Prema zakonu direktorka je bila u obavezi da o ovom slučaju obavesti Ministarstvo zdravlja i Agenciju za borbu protiv korupcije.

Vlastelica u svojoj žalbi Agenciji tvrdi da je ćerku zamenika zaposlila jer je bila najbolji od 43 kandidata na konkursu, a u vezi sa tvrdnjama da je zaposlila tadašnjeg muža, ona navodi da su oni tada bili u “fiktivnoj zajednici” i da nisu živeli zajedno. Ona dalje navodi kako sa njenim tadašnjim suprugom nije ona potpisala ugovor, već njen zamenik Aranđelović. Agencija je odbila ovaj argument, jer je Aranđelović to uradio po njenom pisanom nalogu.

Direktorka Vlastelica žalila se na odluku Agencije za borbu protiv korupcije.

“Uvidom u spise predmeta 07-00-1170/14-11 utvrđeno je da je Albina Vlastelica izjavila žalbu protiv rešenja direktora Agencije, kojom joj je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije direktora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ”Gornja Toponica”, i da je Odbor Agencije rešenjem od 06.07.2016. godine odbio žalbu imenovane kao neosnovanu. Agencija čeka dokaz o uručenju drugostepene odluke funkcionerki Albini Vlastelici”, odgovor je Agencije za borbu protiv korupcije Niškim Vestima.

Kako je Odbor Agencije odbio žalbu, a osnivač ustanove u kojoj radi Vlastelica država, moguće je da će ministar zdravlja odlučivati o smeni direktorke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com