Društvo

Velika nužda u velikom liftu stambene zgrade!

Stanari zgrade na Bulevaru Nemanjića broj 1 su juče oko 14 sati bili u totalnom šoku kada su u jednom od liftova zatekli gomilu fekalija. Dvadest sati kasnije, „minuli rad“ NN lica još uvek stoji, lift nije u upotrebi, a zgradom se širi nesnosan smrad.

Razni ljudi, razne ćudi. Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji stanari zgrade na Bulevaru Nemanjića 1, koju se nekada naseljavali oficiri JNA i njihove porodice. Mnogi stanovi su u međuvremnu prodati, tako da ova zgrada već dugo više nije „oficirska“.

Mere zaštite postoje, ulaz se zaključava, a postoji i dvadesetčetvoročasovni video nadzor.

Utoliko je teže shvatiti činjenicu da se mogući počinilac nalazi među stanarima zgrade ili njihovim posetiocima,“ kažu stanari.

U zgradi , koja ima 12 spratova, postoje dva lifta, veliki – teretni i mali za četiri osobe. Veliki lift se koristi za transport dečjih kolica i bicikala, a juče od 14 sati svima je onemogućeno normalno funkcionisanje.

Da situacija bude gora, kako kažu, čistačica je prethodni dan očistila zgradu i kako to radi jednom nedeljno, ovaj izgled će, ako se nešto ne preduzme, lift zadržati bar još pet dana.

Jedan od starijih  stanara zgrade rekao je Niškim Vestima da bi on sam uklonio „nered“, jer ga smatra “ljudskom sramotom”, ali nema čime.

Podsećamo, ako u zgradi slušate muziku preglasno, pa vas prijavi komšija – interveniše policija koja vas opomene da se utišate i ne remetite javni red i mir.

Ostaje pitanje: ko interveniše u ovakvom slučaju? Da li problem treba da reše sami stanari, ili za to postoje neke nadležne službe?

U vreme pisanja ovog teksta, protiče 20. sat od kako lift nije u upotrebi, a zgradom se širi nesnosan smrad.

 Nije loše da se podsetimo  Darvinovih reči  – Nisu loša vremena, nego je loš čovek.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com