Društvo

LETOVANJE: Atraktivne destinacije za malo para

Iako je tokom ovogodišnje letnje sezone prodaja turističkih aranžmana u Srbiji smanjena u odnosu na 2015. godinu, prema YUTA podacima, to ne znači da Nišlije ne letuju. Povoljni aranžamani, kako kažu, uvek mogu da se pronađu, a omiljena destinacija Nišlija i uopšte stanovnika južnog dela naše zemlje su Grčka i Bugarska, procenjuju turoperateri.

U odnosu na grčka letovališta, ove godine Bugarska je popularnija i povećano je interesovanje za odmor u Nesebaru, Sunčevom Bregu, Sozopolu, Albeni, Zlatnim Pjascima i drugim bugarskim pomorskim mestima, kažu u turističkoj agenciji Maestro Travel. Direktor ove niške turističke agencije, Đorđe Mitrović ističe da je ove godine Sunčev Breg hit, naročito za ljude koji vole bogat noćni život, dok je Sozopol prva birana destinacija kada je porodični odmor u pitanju.

– Iz godine u godinu je povećano interesovanje za letovanje u Bugarskoj. Aranžmani se prodaju po pristupačnim cenama za sve hotele koji su sa tri zvezdice pa naviše. Vanpansionski troškovi u Bugarskoj su niži u odnosu na druge atraktivne destinacije. Cene se gotovo mogu poistovetiti sa cenama u Srbiji. – dodaje Mitrović.

Zanimljivo je da građani Srbije koji su prvi put bili na letovanju u Bugarskoj kažu da su pre puta imali predrasude prema odmoru na Crnom moru. Ipak, sada bugarska letovališta svima preporučuju:

Sunny Beach 051 250x250– Bila sam u Sunčevom Bregu i mogu vam reći da sam se prijatno iznenadila, s obzirom na to da sam na nekim forumima pročitala dosta negativnih komentara. Duga peščana plaža, sitan pesak, čisto. Sunčev Breg, prelepo mesto koje je po meni balkanski Majami. Svuda su preskupa kola, luksuzni hoteli, retko koji hotel u gradu ima manje od tri zvezdice, puno noćnih klubova. Prepuno je Britanaca, Ukrajinaca i Rusa, a ima i naših ljudi. Većinom su mladi. Cene su manje više iste kao i kod nas, hrana je čak i jeftinija. Ko je u mogućnosti, obavezno bi trebalo da poseti ovo mesto. Na 10 min kolima ili busom odatle je i neizbežni Nesebar u koji smo odlazili svako drugo veće, kao i Sveti Vlas, takođe na malo više od pola sata je prelepi Burgas, grad koji se može pohvaliti sa jednim od najlepših parkova i šetališta koje sam videla. Plaža u Sunčevom Bregu velika i mnogo mi se dopala, kao i more. Preporučujem ovo mesto mladima pre svega. – objašnjava jedan od turista agencije Maestro Travel.

U turističkoj agenciji Maestro Travel su nam i potvrdili da oni koji nikada nisu bili u Bugarskoj smatraju da Crno more drugačije. Nezahvalno je upoređivati Crno more sa Jadranskim. Jadransko more spada u mora sa povišenim procentom saliniteta, dok je Crno more nešto ispod proseka saliniteta (oko 20‰). Turisti kažu, ne miriše na more poput Jadrnaskog ili Egejskog, ali kad odaberu neku destinaciju u Bugarskoj vrate se sa pozitivnim utiscima i da za sledeće letovanje ponovo biraju bugarska letovališta.

Nesebar 11 250x250Prvi put sam se odlučio za letovanje u Bugarskoj u Nesebru. Gotovo svi utisci su krajnje pozitivni. Od savršenih novih auto puteva, do samih mesta Nesebar i Sunčev Breg. Cene vrlo pristupačne, klima vrlo prijatna bez sparina i velike vlage kao na primer u Srbiji i Grčkoj u koju sam išao bezbroj puta i za koju mogu reći da je u pitanju samo dobra reklama. Bolju turističku ponudu ima Bugarska. Jedno su grčka ostrva koja su ozbiljnija i skuplja priča, ali bilo koje mesto na Halkidikiju ne mogu se porediti sa sadržajima koje pružaju npr. Sunčev Breg i Nesebar. Na kraju more i plaže su mi ostavili najveći i dobar utisak. Prelepo je – otkriva za naš portal jedan od turista Maestro Travel-a.

SVE VIŠE REZERVACIJE PUTEM INTERNETA

U turističkoj ageniciji Maestro Travel su nam i potvrdili da Bugarska trenutno ima najpovoljniju ponudu hotelskog smeštaja, koji se uglavnom rezerviše online>>>

Polasci su na svakih pet dana iz svih većih gradova Srbije. Mogu da primetim i da je ove godine povećano interesovanje za rezervaciju letnjih aranžmana putem interneta za koje dajemo i popust. Osim što iz udobnosti svog doma možete bez muke da pronađete smeštaj kakav vama odgovara, naš sajt pruža i detaljne informacije i kvalitetne slike o svim putovanjima i mestima. Cene se kreću od 110 eura za 10 noćenja odnosno od 215 € za 10 polupansiona, sa preko 450 hotela, vila i apartmana u ponudi u svim većim gradovima na Crnom moru: Albena, Zlatni Pjasci, Sveti Konstantin i Elena, Elenite, Sveti Vlas, Sozopol, Primorsko, Kiten – ističe Đorđe Mitrović, direktor turističke agencije Maestro Travel.

kiten 250x250MAESTRO TRAVEL – Mudra odluka

Pratite Maestro Travel na FB>>>

Opširnije pročitajte  >>>

Niške Vesti
POSLOVNI ADRESAR

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com