Kultura

Na Filmskim susretima tri premijere, tri niška glumca u trci za nagrade

Na 51. Filmskim susretima u takmičarskom delu na Letnjoj pozornici, biće prikazano 12 filmova, od kojih “Sporazum”, “Dnevnik mašinovođe” i “Inkarnacija” premijerno. Niški glumci Dejan Cicmilović, Aleksandar Mihailović i Marjan Todorović, takmičiće se za glumačke nagrade, jer su ove godine među glumačkim ekipama u dva domaća filma. Kompleti karata za FS biće u prodaji od petka, 5. avgusta.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji, selekciona komisija koju su činili Vladan Živković, glumac umetnički direktor FS, Dejan Dabić, filmski kritičar i Ognjen Rakčević, filmski producent, završila je rad i niška publika će moći da vidi 12 filmskih ostvarenja, po dva filma svake večeri.

Redosled prikazivanja se još uvek ne zna, ali se zna da će biti prikazani filmovi “Sporazum”, “Dnevnik mašinovođe” i “Inkarnacija” premijerno, a ostalih devet su “Igra u tami”, “Otadžbina”, “Procep”, “Pored mene”, “Smrdljiva bajka”, “Braća po babine linije”, “Dobra žena”, “S one strane” i “Vlažnost”.

Na zatvaranju festivala biće prikazani kao gostujući, dokumentarni filmovi nastali u Nišu- “Lutajuća srca-arhiv emocija” u produkciji City marketing centra i “Radnički je ljubav Niša”.

Biće odštampano 1500 kompleta karata sa žigom i dvostrukom zaštitom, u toku je numerisanje sedišta na Letnjoj pozornici, a Direkcija festivala se već preselila u novi pres prostor – Oficirki dom na Keju.karta fs

Kompleti karata će biti u prodaji od petka, 5. avgusta po ceni od 1500 dinara za svih 6 festivalskih večeri.

Niškoj publici će se pokloniti između 50 i 100 glumaca, očekujemo potvrde dolaska, a pozvani su i bardovi srpskog glumišta poput Ljubiše Samardžića, Milene Dravić i Mete Jovanovskog”, rekao je Miroljub Jovanović, član Direkcije FS.

Ove godine su tri niška glumca ostvarila uloge u domaćim filmovima.

Dejan Cicmilović, Aleksandar Mihailović i Marjan Todorović igrali su u filmovima “Sporazum” i “Dnevnik mašinovođe”, samim tim i oni ulaze u trku za glumačke nagrade”, rekao je Dejan Dabić, član Direkcije i jedan od selektora FS.

Studentski kamp, koji je ovogodišnja novina, okupiće studente glume sa šest glumačkih Akademija : dve iz Beograda, Novog Sada, Cetinja, Banja Luke i Kosovske Mitrovice.

Inače, Letnja pozornica ima 2559 sedišta i po ovom broju, kao i veličini platna najveći je bioskop na otvorenom u Srbiji. U regionu je od nje veća samo Pulska arena.

51. Filmski susreti počinju 20. i trajaće do 26. avgusta, a da bi sve funkcionisalo besprekorno, uključeno je i 100 volontera, čulo se na konferenciji za novinare u Media i reform centru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com