Društvo

Nema ništa od javne garaže

Novembra prošle godine čule su se najave da će Niš dobiti javnu garažu, tada je saopšteno da će ta garaža biti ona ispod Tržnog centra Ambasador. Danas se i zvanično odustalo od te ideje, barem za sada.

Odlukom Skupštine grada Niša lane data je saglasnost da ova garaža koja je bila u vlasništvu Direkcije za izgradnju, pređe u vlasnišvo Grada Niša. Prošli saziv Gradskog veća je tu garažu dalo na korišćenje Parking servisu. I pored dobre volje i angažovanja rukovodstva Parking servisa, na ovu dobru zamisao Nišlije će morati da zaborave.

Garaža će biti urađena po svim svetskim standardima. Vozila će u njoj biti potpuno bezbedna, zaštićena od vremenskih uslova ili pod neprekidnim video nadzorom”, rekao je za Niške Vesti direktor Parking servisa Marko Janković novembra prošle godine.

Direktor Parking servisa podsetio je tada da je ovu garažu Direkcija za izgradnju grada Niša izdala privatnom licu pod sumnjivim okolnostima, o čemu su Niške Vesti pisale.

Danas je Gradsko veće donelo rešenje o stavljanju van snage Rešenja o prenosu prava korišćenja JKP Parking servisu, zbog kako kažu rušenja zida.

Tamo je nastala jedna nova okolnost, ta  garaža koja je bila data na održavanje je izgubila formu i veličinu koju je imala, rušanjem jednog zida sada se otvorio jedan novi prostor koji nije naš prostor. Tamo se već parkiraju razni automobili – neregulisano. Ovom odlukom smo isključili Parking servis iz odgovornosti do donošenja konačne odluke kako to treba rešiti. Sada moramo da tragamo za drugim rešenjima”, rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Danas u toj gradskoj garaži prizor je sablasan, skoro da ne postoji svetlo osim četiri sijalice koje jedva da osvetljavaju sam ulaz.

13900739 10201980958001659 315354619 n

Veličina ove garaže je 1580 kvadratnih metara, izgrađena je pre više od dve decenije.

Interesantno je da se ovo “bespravno” rušenje zida desilo u samom centru grada ispod zgrade gde se nalaze skoro sve inspekcije kao i uprava Nišavskog okruga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com