Društvo

DIVNO! Kud plovi ova Barka Flajka

Svi koji su danas bili na Bovanskom jezeru, morali su da primete “Barku Flajku” na kojoj je Marko Đorđević iz Prokuplja sa svojim drugovima uživao u čarima leta. Splav kome je dao ime “Barka Flajka” napravljen je od 220 plastičnih flaša.

Ideja je bila Markova.

Plastične flaše su svuda oko nas, po rekama, po jezerima. Stalno obilazimo okolinu i veliki smo ljubitelji prirode, a volimo i da pecamo. Palo mi je na pamet da sakupimo flaše, trebalo je 220 flaša od kisele vode i 20 balona od vode,” kazao je Marko Niškim Vestima.konstrukcija

Konstrukcija Barke Flajke je od aluminijuma, a “flajke” su vezali žicom. Splav ima i neophodni pribor za hitnu pomoć, ali i mali frižider koji je oblepljen stiroporom.

Trenutno hladi sok, vodu, pivo i rakiju,“ otkrili su uz smeh.

Barka Flajka je lagana, pa Marko i drugari konstrukciju voze sa mesta na mesto na krovu automobila. Nezaobilazna je i srpska zastava, a imaju i sidro.sidro

Do sada smo bili na Rastovničkom, Bubličkom i Bovanskom jezeru. Gde god se pojavimo ljudi prilaze oduševljeno, jer ovakvu kreaciju još niko nije napravio”, dodaju.

Barka Flajka napravljena je za tri popodneva, a Marko I prijatelji vodili su računa i o estetici. Sve flaše su zelene i bele.barka

Mislio sam da će ta zeleno- bela kombinacija dobro da se uklopi u jezerske ambijente. Da pomenem i da smo prethodno skinuli sve etikete sa flaša, jer nam je palo na pamet da će se u vodi same odlepiti, pa smo sprečili i to zagađenje,” zaključio je vlasnik jedinstvenog splava u Srbiji.

Inače, Marko Đorđević je vlasnik dečjeg butika u Prokuplju i ima krojačku radionicu.

Mirno “more”, kapetane Marko!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com