Društvo

Naga pored fontane u parku Sveti Sava, psiholog kaže da je osoba najverovatnije psihotična

Tokom jučerašnjeg dana u redakciju Niških Vesti stigle su fotografije ženske osobe koja je usred dana skinula svoju odeću i potpuno naga sela pored fontane u parku Sveti Sava. Psiholog Centra za psiho terapiju „Anima plus“, Tatjana Cvetković, kaže da „ovo nije i neće biti usamljen slučaj“.

 

Psiholog Tatjana Cvetković kaže da se u ovom slučaju ne može govoriti o egzibicionizmu koji se javlja u sklopu poremećaja ličnosti, jer je egzibicionizam sužen na pokazivanje tela manjem broju ljudi.blur

Ovde se najverovatnije radi o psihotičnoj osobi, koja je istrošila sve resurse i psihičke odbrane i u psihološkom smislu se ogolila do gubitka svoje ljudske suštine, ”rekla je Cvetković za Niške Vesti.sa blurom

Ona dodaje da živimo u društvu koje kažnjava, većina ljudi živi na rubu egzistencije i to su situacije koje mogu da aktiviraju ludilo kao i veliki dijapazon iracionalnih reagovanja:

Tako da ovo nije i neće biti usamljen primer. Restriktivni i preteći društveni okvir, poligon je ispoljavanja svih mogućih toksičnih povezanosti, identifikacija i ograničavajućih identiteta, koji idu do toga da imamo narod koji u finalu ima otcepljene delove vlastite individualnosti. Ja bih to nazvala krupnim gubitkom duše, “ komentar je psihologa Tatjane Cvetković.

Pitanje koje ostaje je: kako reagovati u ovakvim neočekivanim situacijama? Prekriti oči deci i produžiti svojim putem? Ili prići i pitati osobu da li joj treba pomoć? Pozvati policiju ili Hitnu pomoć?

Osoba sa fotografija čiji smo identitet sakrili, može biti kažnjena jer je genitalije pokazivala na javnom mestu u prisustvu više osoba. Ne podleže zakonu samo u slučaju da je u trenutku incidenta njena uračunljivost bila smanjena.

Očigledno je da se u budućnosti za ovakve scene kao društvo moramo ozbiljno pripremiti, ocena je stručnjaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com