Sport

Raste broj smrtnih slučajeva zbog fizičke neaktivnosti

Širom sveta, svake godine, zabeleži se oko dva miliona smrtnih slučajeva, kao direktna posledica fizičke neaktivnosti, upozoravaju iz Udruženja za očuvanje kulture sporta „Studentske i omladinske fizičke aktivnosti“.

To Udruženje uputilio je apel mladima da se bave sportom, a u cilju podizanja svesti javnosti o značaju fizičke aktivnosti, “SOFA” je pokrenula inicijativu za promociju sporta, namenjenu prvenstveno studentima, kako bi na vreme stekli zdrave životne navike.

„Svetska zdravstvena organizacija godinama upozorava na posledice neaktivnog života, poput oboljenja srca, raka ili dijabetesa, što višestruko podiže troškove država za medicinske usluge. Redovnim bavljenjem fizičkom aktivnošću, mladi uče o timskom radu, samodisciplini, poverenju, unapređuju svoje socijalne veštine, fizičke i psihičke sposobnosti, povećavaju samopuzdanje“, ocenjuju u Udruženju „SOFA“.

Udruženje „SOFA“ je do sada podržalo Ministarstvo omladine i sporta Srbije, ali su za dalji nesmetan rad udruženja na promociji sporta među mladima neophodna dodatna finansijska sredstva i uključivanje većeg broja kompanija i pojedinaca.

sofa2

Samo u toku prošle godine, „SOFA“ je obezbedila oko 20.000 sati besplatnih sportskih termina u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu za 22 sporta, poput veslanja, odbojke, košarke, fudbala, plivanja, teretane, stonog tenisa, badmintona, pilatesa, joge, tae bo-a, fitnes boksa, salse, odbojke na pesku. U prvoj polovini ove godine „SOFA“ je uspela da obezbedi mladima oko 11.000 besplatnih sati sporta.

Da bi studenti ostvarili pravo na besplatne termine omiljenog sporta, potrebno je da se registruju na sajtu http://www.sofa.rs/profile/register/  i tako obezbede svoj identifikacioni broj. O svim raspoloživim terminima mogu se informisati na sajtu ili na Fejsbuk stranici – SOFA.

Tokom leta svi zainteresovani studenti Beograda, Kragujevca, Novog Sada i Niša, mogu da uživaju u letnjim sportovima potpuno besplatno, na otvorenom i u gradskim sportskim objektima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com