Društvo

Počelo uređenje korita Nišave

Za godinu i po dana korito reke Nišave od Medoševačkog do Železničkog mosta biće potpuno uređeno. U dužini od dva kilometra biće u kamenu i zelenilu. Izvođače radova je obišao gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima u prisustvu predsednika gradskih opština “Palilula” i Crveni Krst”, koje razdvaja korito reke Nišave.

Nadležni kažu da će to sprečiti svako izlivanje reke, a dosada neuređena obala postaje pešačka zona. Vrednost projekta je 310 miliona dinara, koji su obezbeđeni kreditom Svetske banke.

Za Grad je vrlo važan izgled obale Nišave, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

nisava 03

„Vrlo je bitno kakvu sliku šaljemo kao grad o uređenju, merama bezbednosti i komunikacijama koje će pratiti ovaj projekat, u pogledu kolektora koji planiramo da uradimo, rešavanja imovinskih odnosa“, istakao je Bulatović.

nisava 04

Realizacija projekta „Srbija voda“ počela je posle 10 godina, a sprečiće svako izlivanje reke, čak i velike vode koje se dešavaju jednom u hiljadu godina, ističu.

„Imaćemo mogućnost da Niš ozbiljnije siđe na Nišavu, jer se ovde otvaraju ozbiljni potencijali“, kaže direktor vodoprivrednog centra „Morava“ Dragoljub Miljojković.

Radovi na regulaciji reke Nišave, na deonici od železničkog mosta kod starog Vulkana pa sve do Medoševca, koji su otpočeli aprila meseca ove godine, odvijaju se po utvrđenoj dinamici. Investiciju vrednu 310 miliona dinara, vodiće u narednih godinu dana Javno vodoprivredno preduzeće “Srbijavode”- Vodoprivredni centar “Morava” u Nišu, u partnerstvu sa Gradom i kreditnu podršku Svetske banke.

nisava 00

“Kada radovi budu završeni, priobalje Nišave u ovom delu naše opštine Palilula trebalo bi da bude poput onog uzvodno od Mosta mladosti, u centralnoj opštini Grada”, sa zadovoljstvom ističu Aleksandar Ždrale predsednik opštine, Adriana Anastasov, predsednica Skupštine i Ivica Stojanović član opštinskog Veća Palilula.

Šetači i rekreativci, ljubitelji prirode, moćiće da uživaju u čarima “viline reke” na novoj trasi Keja u dužini od 1,5 km.

nisava 01

Nakon sprovedenog tendera za izvođača radova na regulaciji korita i priobalja reke Nišave izabran je austrijski Konzorcijum “STRABAG AG” sa podizvođačem “CD HIS”d.o.o. Niš. Nadzor radova obavlja SAFEGE d.o.o. Beograd.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com