Hleb koji miriše na tradiciju… – Pekara ČAIR

Hleb koji miriše na tradiciju… – Pekara ČAIR

06:00
2786
0
Niške Vesti
PODELI

Kada mama ostavi recept, naslednicima ne ostaje ništa drugo nego da nastave onako kako je najbolje – po tradiciji sa velikom težnjom da se kvalitet održi ali i unapredi.

Jedan od sinova Vladimir Anđelković, kaže za Niške Vesti da ne postoji ništa toliko revolucionarno u vezi hleba iz Pekare Čair u poređenju sa brojnom konkurencijom, mi smo čak otišli korak unazad, dodaje.

1923152 610448332429156 7709547461018670799 n

“Bežimo od upotrebe mašina, verujemo da je u ovom našem poslu ipak presudan ljudski rad. Negujemo staru proizvodnju kojom se ponosimo iako u tehnologiji imamo i peći vrhunskog kvaliteta, ipak akcenat stavljamo na majstorski rad dugu izradu testa, što rezultira dužim trajanjem, boljim ukusom i bojom peciva i hleba”, kaže Anđelković jedan od vlasnika niške Pekare Čair.

Danas u Srbiji brašno nije standardizovanog kvaliteta te pekari moraju da se dovijaju, i naknadno ga kako oni kažu – ispravljaju kako bi dobili standardan kvalitet, kako bi kupci uvek prepoznali isti ukus koji vole.

“Nastojimo da koristimo poboljšivače na prirodnoj bazi i razne kombinacije kiselih testa kako bi aroma bila što bolja i produžili svežinu gotovih proizvoda. Varijacije brašna i određeni uslovi proizvodnje, kao i pekarsko umeće su glavni faktori koji doprinose onim malim značajnim razlikama kod finalnog proizvoda”, kaže ovaj mladi preduzetnik.

12373425 610424802431509 2626685694995746173 n

Proizvodnja peciva nije grana privrede od koje možete da se obogatite, potrebno je puno rada, usavršavanja i mnogo odricanja kako bi postigli i održali kvalitet, ulaganje je svakodnevno u sve bolje sirovine kažu oni koji sa testom umeju najbolje.

Sa druge strane imate sve veće troškove, jer cene energenata svakoga dana rastu, ako želite da držite korak sa evropskim standardima to dodatno poskupljuje proizvodnju. Osim što imate odgovornost prema mušterijama, morate da imate na umu i celokupnu situaciju u kojoj živimo i cene ne smeju da variraju”, kaže jedan od vlasnika Pekare Čair.

Blizu tri decenije ova niška pekara, hrani Nišlije onim što nam je životno bitno, hlebom i izvrsnim pecivom. Sa ponosom kažu prodaju svoje proizvode od kojih su samo neki: Hleb bez E brojeva, hleb bez aditiva, Hleb bez kvasca a ono što sa ponosom najavljuju jeste Hrono hleb koji će biti “lansiran” u septembru.

12373419 610427052431284 5710432861518827508 n“Poslednjih meseci su nas mušterije svakodnevno pitale kada ćemo početi da prodajemo Hrono hleb, kako smo mi tu zbog naših komšija odmah smo krenuli u pripremanju novog proizvoda. Tehnologija se usavršava a u septembru izbacićemo na tržište ono što naše mušterije trenutno najviše traže – Hrono hleb”, kaže sa ponosom Vladimir Anđelković.

Pravi bum trenutno je, dodaje ovaj pekar, Hleb bez kvasca koji se pravi od sirovina koje se specijalno za ovu pekaru uvoze iz inostranstva.

Hleb bez glutena, je ono što pokreću sledeće iako taj proces zahteva posebne uslove, zarad mušterija potrudiće se da mušterijama pruže najbolje.

Da se u Nišu proizvodi i „Zlatni hleb“, možda niste znali ali bi ste njegov miris prepoznali međ hiljadu, uveravaju nas ovi umešni majstori.

Hleb visoke nutritivne prehrambene vrednosti, bogat provitaminom A, vitaminom E, mineralima, pogotovo Magnezijumom. Pravimo ga kombinacijom pšeničnog, kukuruznog i ječmenog sladnog brašna. Preporučuje se osobama koje imaju problem sa varenjem i neurednom stolicom, čini dobro jetri, želucu i kao i svim osobama u cilju zdrave ishrane”, kaže sa ponosom Anđelković koji u trenutko razgovora rukama opisuje njegovu lepotu.

1917680 610422382431751 1367884723248731263 n

Pekara Čair
Dušana Popovića 16
018/591-898
FaceBook

Tradicija, kvalitet i učestale inovacije najbolje opisuju asortiman niške Pekare Čair stare blizu 30 godina. U tom testu upletena je ljubav prema poslu, poštovanje prema mušterijama i negovanje nasleđa, koji su u amanet dobili ovi vredni pekari.

12376568 610026689137987 5929310969304184325 n

POSTAVI KOMENTAR

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti.
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti, ili bilo kakav nezakonit sadrzaj, neće biti objavljeni.

Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Niških Vesti.

Komentari u kojima redakciji skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima Niških Vesti i na tome vam se zahvaljujemo.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Niških Vesti se možete obratiti ovde: web {at} niskevesti {dot} rs

Unesete rezultat (zaštita od spama) *