Sport

Niški kik-bokseri idu u Irsku na Svetsko prvenstvo

Na predstojećem juniorskom Svetskom kik boks prvenstvu u Dablinu, Srbiju će predstavljati deset takmičara. Reprezentativci Kik boks kluba “Niš” Nikola Lazarević (57 kg), Danilo Ratkić (67 kg) i Stefan Paunović (75 kg), nadaju se dobrom rezultatu na najjačem takmičenju u godini.

“Preda mnom je velika odgovornost, pokušaću da odbranim zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u Italiji 2014. i zlatnu medalju sa prvenstva Evrope u Španiji 2015. godine. Konkurencija je uvek jaka, ali sam svojim rezultatima u dosadašnjoj karijeri postao jedan od favorita u svojoj kategoriji”, ističe jedan od najiskusnijih u timu Danilo Ratkić.

Šampionu Evrope iz 2015. godine, Stefanu Paunoviću, pored Evropskog, biće ovo drugo Svetsko prvenstvo i nada se prvoj medalji.index3

“Pokušaću što bolje da se spremim na pripremama koje slede, da u jakoj konkurenciji stignem do medalje i potvrdim plasman iz prošle godine”, kazao je Paunović.

Najmlađi takmičar u timu Nikola Lazarević, nedavno je debitovao za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana, gde je Srbiji i klubu osvojio zlatnu medalju i jedini je uspeo da izbori mesto među starijim kolegama.

“Meni je prvo svetsko takmičenje, ali sam od trenera i drugova iz kluba obavešten koje zemlje su najbolje, tako da znam da su mi najveća konkurencija Rusi,Marokanci, Poljaci, Francuzi…Potrudiću se da se što bolje spremim i da kao i do sada slušam savete iz ugla” istakao je Lazarević.

 

USKORO ODLAZE NA PRIPREME

U sklopu priprema za Svetko prvenstvo, niški kikbokseri će biti na klubskim pripremama od 25. do 31. jula na Borskom jezeru, a od 6. do 18. avgusta na pripremama reprezentacije na Tari. Sa njima će na pripremama i na Svetskom prvenstvu biti i Srđan Radulović, klubski i reprezentativni trener.

“Reprezentacija Srbije će na svetskoj smotri učestvovati sa 10 najboljih takmičara, samo od proverenih boraca koji su mesto u reprezentaciji osigurali dominacijom u ringu na prvenstvima Srbije, Balkana i na Evropskom prvenstvu 2015. Od svih reprezentativaca očekujem da osvoje neku od medalja jer su samo najbolji na spisku, a takmičarima iz kluba želim da ponove rezultat iz 2015. kada su 3 evropska zlata stigla u Niš”, kazao je trener Srđan Radulović.

Prvenstvo se održava od 27. avgusta do 3. septembra.

index

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com