Društvo

Bez vode zbog komšija iako je platio sve račune

Miodrag Savić iz naselja Ratko Jović skoro 3 meseca živi bez vode iako je svoje obaveze prema JKP “Naissus” izmirio na vreme. Problem je što vodomer deli sa još 3 porodice, a jedna od njih, kako tvrdi, ne plaća račune, zbog čega ispaštaju svi.

U montažnoj stambenoj zgradi u Sokobanjskoj ulici žive četiri porodice, povezane na isti vodomer. Vlasnik merača je pokojni Života Đorđević, koji već 30 godina ne živi na toj adresi. Voda im je isključena početkom maja zbog duga od 56.000 dinara. Jedan od korisnika Miodrag Savić kaže da je svoje račune izmiruje na vreme, što je, kako tvrdi, slučaj i sa porodicom Cvetković koja je povezana na isti vodomer. Svoj deo računa, kako tvrdi, ne plaća porodica Tanić.

“Majka mi je teško bolesna, operisala je karcinom dojke i nepokretna je. Nepodnošljivo je to što smo već mesecima bez vode uprkos tome što smo izmirili svoj deo računa. Ja ne mogu da nateram druge da plate, a ni da platim njihov deo jer kupujem lekove za sebe i majku. Komšinica koja takođe izmiruje svoj deo računa na vreme je nepokretna, a živi bez vode. Iz vodovoda ne žele da nas tuže jer nemaju koga da ganjaju, a mi ispaštamo zbog toga. Niko nema sluha za nas”, govori Savić.

racun

On dodaje da je u stanu do njegovog voda tekla i po 24 sata bez prestanka, jer su komšije bahate. O tome su, tvrdi, obaveštavali vodovod, komunalnu policiju i inspekciju.

 

VODOVOD: ISKLJUČENI PO ZAKONU

U JKP “Naissus” kažu da su upoznati sa ovim slučajem, ali su je ovim korisnicima zakonski obustavljena isporuka vode. U ovom preduzeću tvrde da su za smrt vlasnika vodomera saznali tek pre mesec i po dana, kao i da su korisnici bili u obavezi da na osnovu ugovora o kupoprodaji ili nasledstvu reše pravni status i promene vlasnika.

“Mi nemamo pravni odnos sa korinicima već sa vlasnikom vodomera i mi nemamo uvid u situaciju na terenu. Oni su interno dogovorili podelu računa po sopstvenoj metodologiji i mi nemamo ništa sa tim. Po Zakonu imamo pravo da obustavimo isporuku vode ukoliko račun nije plaćen duže od dva meseca”, kažu u “Naissusu”.

U ovom preduzeću dodaju da su se ovi korisnici dva puta bespravno priključivali na mrežu od 5. maja kada im je obustavljena isporuka vode. Da bi mogli da odvoje vodomere, dodaju, moraju da ispune tehničke uslove, prilože dokaz o vlasništvu, ali i da izmire dug do poslednjeg dinara, dodaju u vodovodu.

13625102 10210365914250461 1181317155 n

Ipak, iako je utvrđeno da postoje tehničke mogućnosti Miodrag Savić ne može da se odvoji jer dug nije izmiren, a sumnja i da će dobiti saglasnost svih komšija.

On kaže da se pismeno obratio generalnom direktoru “Naissusa” Dejanu Andrejeviću, a pismo će uputiti i novom većniku zaduženom za komunalne delatnosti Igoru Vojinoviću, od koga takođe očekuje pomoć.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com