Politika

Milan Krstić: Medijana = Niš

Bez da se bilo ko uvredi, ali teritorija Gradske opštine Medijana kada bilo ko dođe u naš grad je najvidljivija i predstavlja pravu sliku grada Niša. Zato moramo da je “umijemo”, rekao je na samom početku svog mandata predsednik opštine Milan Krstić.

Kaže ima mnogo planova. Jedan od njih je svakako i uređenje Brzog Broda, naselja koje je zaboravljeno u prethodnom periodu, a jeste nešto što infrastrukturno nije sređeno do kraja za razliku od drugih oblasti na teritoriji opštine.

“Tamo postoje veliki problemi… Nemaju obdanište, blizu 30 ulica nije asfaltirano. To nije u ingerenciji GO Medijana, ali opet zajedničkim snagama potrudićemo se da pomognemo tom naselju”, istakao je Krstić .

go medijana b.brod

Ipak, dodaje, zahtevi stanovnika Brzog Broda nisu mali, a bužet opštine je oko 200 miliona dinara, pa se Krstić nada da će se uz pomoć grada ipak naći način da se rekonstruiše makar ambulanta. Uputio je inicijativu gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću da rebalansom vrati opštini 11 miliona dinara za koliko je Medijana uskraćena ove godine, a od tih para bi počela gradnja obdaništa u Brzom Brodu, dodao je.

VELIKI BROJ ZAHTEVA ZA SOCIJALNA DAVANJA

“Mi smo planiranih 9 miliona dinara već dali za prvih šest meseci. Rebalansom planiramo da izdvojimo još nešto više od pet miliona, što će ukupno biti iko 15 miliona dinara”, naglasio je Krstić i objasnio da to znači da će deset odsto opštinskog budžeta otići za socijalna davanja.

Krstić kaže da prema ovoj opštini svakodnevno stiže veliki broj zahteva mnogih organizacija.

“Mi se trudimo da svima izađemo u susret, bilo da su toškolske organizacije koje traže pomoć da bi deca otišla na neko takmičenje, olimpijadu, sportski klubovi, razne drge organizacije, od enigmatskih, nevladinih organizacija i penzionerskih udruženja”, dodaje predsednik opštine.

go medijana 03

Opština nastavlja da izdvaja sredstva i za svako novorođeno treće dete na teritoriji Medijane, po 120 hiljada, ali i za svako prvo dete koje je rođeno u nedelji po 10.000. Osim ovih davanja opština će i dalje izdvajati određena sredstva za Fond Sveta Petka, gde svake godine parovi koji ne mogu da imaju decu prirodnim putem, dobiju novac za vantelesnu oplodnju. Krstić najavljuje da će pokušati da poveća fond u dogovoru sa javnim preduzećima. Medijana će nastaviti i da podržava mlade talente.

fontana park

DA UMIJEMO MEDIJANU

Krstić naglašava da će veliki deo novca biti iskorišćen i za projekte koji su rađeni u prethodnom periodu. Postavljen je veliki broj mobilijara, venjaka, mini teretana. Najavljuje da će uskoro i sa česme u čairskom parku ponovo poteći voda i dodaje da je i u parku Svetog Save počela da radi i fontana, koja iz nerazumljivih razloga dugo vremena nije radila.

“Kažu prljava nam je Medijana. Svi bi hteli da nam grad izgleda lepše, čistije, jer svako ko dođe u Niš najviše se zadržava na teritoriji opštine Medijana. Zato ćemo našu politiku bazirati na tome da podignemo svest među građanima Niša da moramo da vodimo računa kako ćemo da se ponašamo i da nam stvarno Medijana zasija”, ističe svoje planove Krstić.

On je Niškim Vestima rekao da je već postigao dogovor sa Centrom za socijalni rad Sveti Sava i sa JKP Medijana da se makar oko zgrada okosi.

“U planu je da se kupe kosilice i da se angažuju ljudi preko Centra za socijalni rad. izađu na teren, da naši komunalni inspektori ukažu gde su najveći problemi sa neuređenošću i da krenemo da uređujemo ono što prvo vidimo kad izađemo iz zgrade”, kazao je Krstić.

Medijana planira u budućem periodu i da izdvoji određena sredstva i sprovede konkurs na kome bi se javili Saveti stanara, sa onim predlozima i problemima za koja oni smatraju da im je neophodna pomoć opštine da se reše.

go medijana 02

OTVORENI I ZA GRAĐANE I ZA OPOZICIJU

Predstavnici Udruženja skupštine stanara upoznali su predsednika sa svim onim stvarima za koje se zalažu, između ostalog tražili su i praznu stolicu u svim institucijama. Iz ove opštine su im poželeli dobrodošlicu.

“Sednice veća nisu zatvorenog tipa, svako može da prisustvuje, osim kada se diskutuje o socijalnim davanjima građanima koji su ugroženi, jer je to lična intima svakoga od njih. Nemamo problem s tim da učestvuju i da se uvere da se stvarno trudimo da novac građana koji treba da bude i vraćen njima da upotrebimo na pravi način. Ništa nije kod nas tajna”, objasnio je Krstić.

Kaže opština nije zatvorena ni za opoziciju. Pokret Dosta je bilo ukazao je na problem pasa lutalica koji se pojavljuju u velikom broju i u parkiću i iza Zona, puštaju se sa povoca i onda kada im Zakon to ne dozvoljava, posle 22 sata. Na njihovu inicijativu naši komunalni inspektori u saradnji sa komunalnom policijom pojačaće kontrolu i sankcionisati nesavesne vlasnike, kupiće se aparati koji će očitavati čipove. 

Krstić poručuje da je GO Medijana otvorena za sve građane Niša i njihove probleme

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com