Sport

BRAVO! Nemanja Tadić osvojio zlato u Zagrebu

Na Evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu, EUG 2016, niški paraplivač Nemanja Tadić osvojio je zlato u trci na sto metara slobodnim stilom. On je trku završio vremenom 01:05:22, što je i njegov lični rekord. Danas Nemanju čekaju još četiri trke.

Na Evopskim Univerzitetskim igrama koje se ove godine održavaju u Zagrebu i Rijeci (EUG 2016) učestvuje 5000 studenata iz 45 evropskih zemalja, a oni se takmiče u dvadest jednoj sportskoj disciplini. Nišlija, Nemanja Tadić, dobio je zlatnu medalju u disciplini para swimming 100 metara slobodnim stilom.

Zahvaljući na čestitkama za osvojeno zlato, Tadić je Niškim Vestima najavio današnje trke:’

„Nije bilo teško doći do zlatne medalje. Videćemo šta će biti danas. Zgusnut je raspored, moraću da taktiziram, jer su ostale još četiri trke: 100 metara leđno, 400 metara slobodnim stilom, 50 metara delfin i 50 metara slobodno“, rekao je mladi sportista koji je student Metropolitan univerziteta u Nišu.

Srećno!

Evropske univezitetske igre Zagreb- Rijeka 2016 su prve igre na kojima se takmiče i studenti sa invaliditetom, a ovo je i prvo međunarodno takmičenje u kome su para sportisti posebna kategorija u pojedinačnim sportovima.

EUG 2016. završava se u utorak, 26. jula.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com