Društvo

Momci koji prkose gravitaciji

Topli pod nasred niškog keja, dva momka koji prkose gravitaciji i zvuci brejkdensa, tako izgleda trening Nišlija koji će sutra nastupati na manifestaciji “Dođi na Amfi 4”. Oni su spremni, uverili su nas.

Momci koji čine grupu “Notorious Dark Side” nekada su igrali pod drugačijim imenom grupe “Dark Side Crow” ali vremenom su došli do novog imena i sada im se tako sviđa, kažu.

Nas aktivnih je otprilike četvoro ali ceo skup ekipe je mnogo više ljudi gde ubrajamo i naše prijatelje koji putuju sa nama i jednako uživaju na našim nastupima kao mi”, kaže Vladimir Bundalo za Niške Vesti.

Vole da treniraju na niškom keju, kažu tu dobijaju najviše inspiracije.

Sutrašnji nastup na Amfiju mi ne shvatamo kao takmičenje već kao rekreaciju, jednu jedinu na koju možemo da dođemo i da pokažemo to što jesmo, da prezentujemo ono što najbolje znamo, a to je brejkdens”, siguran je Bunadalo.

13815111 10201945658279188 1061123611 n

U Beogradu i Novom Sadu življa je ova muzička scena u Nišu tek u tragovima.

Kod nas u Nišu brejkdens scena živi ali mnogo slabo, jedino naša ekipa i to nova generacija koja je oko nas, prati šta se dešava u tom svetu. Malo putujemo, koliko možemo, tu smo mi trenutno jedini koji predstavljamo Niš u brejkdensu“, kaže on.

Brejkdens tek je ljubav, prave obaveze vezane su za fakultet.

Svako od nas ima obaveze na studijama, mi bi da se širimo ali je edukacija na prvom mestu, uglavnom se okupljamo da održimo to naše nešto što čuvamo i samim tim stičemo iskustvo u ovome što volimo uz odlično druženje”, završava Bunda, kako ga drugari zovu.

„Dođi na Amfi“ počinje u petak od 17 sati na Amfiteatru na keju. Učesnici su poznata imena iz sveta hip-hop kulture, a mladi će moći da se upoznaju sa brejkdensom, grafitima, stripom…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com