Društvo

BRAVO! Niški olimpijac dobija novac od Sportskog saveza

Olimpijac Nenad Filipović dobio je 120.000 dinara od Sportskog saveza Srbije na preporuku Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, a na inicijativu Grada Niša i Sportskog saveza Niša. Ovaj novac trebalo bi da bude naknada zbog toga što je Filipović primoran da odsustvuje s posla kako bi se pripremao za Olimpijadu.

 

Atletičar AK „Niški maraton” Nenad Filipović je uzeo neplaćeno odsustvo od februara do kraja avgusta iz fabrike “Jura” kako bi mogao da se priprema za učešće na Olimpijskim igrama. U ovom periodu nema nikakve prihode, pa mu je ova pomoć, kaže, dobrodošla.

“Zadovoljan sam što su sagledali to što sam žrtvovao kako bih doneo uspeh Srbiji i Nišu i nadam se da ću to opravdati svojim rezultatima”, kazao je Nenad Niškim Vestima.

Olimpijski komitet Srbije kompletno je finansirao pripreme svih ostalih, pa i niškog olimpijca, ali je Nenad, koji je zaposlen u privatnoj kompaniji, morao da uzme neplaćeno odsustvo kako bi pripreme za olimpijadu i realizovao, tako da je njegova porodica u ovom periodu ostala bez osnovnih sredstava za život. Na inicijativu koja je potekla iz Niša, reagovao je resorni ministar, pa će uz pomoć nadležnih institucija Filipoviću biti praktično refundirana sredstva koja bi zaradio da nije morao da uzima neplaćeno odsustvo, saopštili su.

Filipović je trenutno na pripremama na Vlasini, a u Rijo na Olimpijadu kreće 13. avgusta. Za takmičenje u brzom hodanju priprema se već 2 i po meseca i kaže da ima jaku želju da ostvari uspeh. Posle Olimpijade očekuje pomoć od gradskih vlasti kako bi se zaposlio u struci, a kako kaže, pokušaće da to oduži kroz rad sa decom.

“Ovo su mi treće Olimpijske igre i po principu “treća sreća“ očekujem dobar rezultat, ali očekujem i da ću nakon toga, uz pomoć ljudi iz grada, kao zaslužni sportista, uspeti da pronađem i zaposlenje u struci“, kazao je Filipović.

Grad Niš i Sportski savez Niša izrazili su zadovoljstvo što su bili u mogućnosti da pomognu vrhunskom atletičaru koji godinama unazad reprezentuje Grad na najbolji mogući način, uvereni da će tako biti i na Olimpijskim igrama u Riju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com