Politika

Vasiljević preuzeo dužnost predsednika opštine Pantelej

Bratimir Vasiljević (SNS) i zvanično je preuzeo dužnost predsednika gradske opštine Pantelej od Srđana Savića (SPS).

Novo rukovodstvo biće, kako kaže, otvoreno za građane, koji će svakodnevno moći da komuniciraju sa čelnicima Panteleja.

„Svi, počev od mene, preko predsednika Skupštine opštine i zamenika, do većnika i predsednika komisija biće u obavezi da svakodnevno primaju građane, da čuju njihove probleme i inicijative. Pokušaćemo da rešavamo ono što je u našoj nadležnosti, a ono što nije tražićemo od drugih da rešavaju. Tražićemo do vrha države da se stvari menjaju jer više nije moguće da opština bude na neslavnom 5. mestu po nerazvijenosti“, rekao je novi predsednik Bratimir Vasiljević.13820610 10210321233333466 1253523457 n

Prioritet u radu biće, pre svega, poboljšanje higijene na teritoriji opštine.

„Rizikovaćemo da budemo i sankcionisani od državne revizorske inspekcije kako bi smo uspeli da pronađemo sredstva za sve što je neophodno. Moramo da nađemo novac za košenje i sređivanje Panteleja“, dodao je.

Vasiljević je najavio i maksimalnu uštedu što se troškova službenih telefona i prevoza tiče.

U opštinskom budžetu ima desetak miliona dinara, kazao je bivši predsednik Srđan Savić.

„Prihodi i rashodi se realizuju u velikoj meri kako je i planirano. Realizacija je trenutno na 40 odsto, što je uspeh imajući u vidu finansijsku situaciju u celoj zemlji, a naročito u gradskim opštinama“, kazao je Savić.

Ukoliko opština ubuduće bude imala šire nadležnosti lakše će ostvariti interese građana, smatra Savić. Do sada je opština rešavala prvenstveno pojedinačne zahteve građana iz oblasti socijale, dodaje.

Podsećamo da je novi predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević u prethodnom mandatu bio narodni poslanik, kao i odbornik u niškom Parlamentu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com