Kultura

Argentinci na Nišvil donose tango i džez

Muzika sastava “Tango i Džez kvartet” mešavina je tanga i džeza, a Ministarstvo inostranih poslova Argentine zvanično je proglasilo program ovog kvarteta projektom od posebnog kulturnog i umetničkog značaja za državu. Na Nišvilu nastupaju 13. avgusta.

Argentinski sastav “Tango i džez Kvartet” (orig. Tango & Jazz Quartet) predvodi saksofonista i klavirista Gustavo Firmenich, a članovi su Alejandro Beelmann – bubnjevi, Federico Hilal – bas i Horacio Acosta – klavir.

Najbolji komentar na muziku ovog sastava dao je veliki džez harmonikaš Rišar Galiano, koji je rekao “ovo je prvi put da čujem fuziju džeza i tanga koja funkcioniše i ima smisla”.argentinci

“Tango Jazz Quartet” osnovan je 2005. godine, do sada su objavili tri albuma, od kojih je prvi predstavljen na zajedničkom koncertu sa Rišarom Galianom, inače velikom poštovaocu tango tradicije i legende Astora Piacole.

Tokom pet višemesečnih svetskih turneja nastupali su u Evropi, Africi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi (do sada još uvek nisu nastupali samo na Australijskom kontinentu). Od evropskih zemalja na njihovom spisku su Francuska, Švajcarska, Češka, Nemačka, Španija, Belgija, Italija, Mađarska, Austrija, Velika Britanija i Rusija (uključujući i Sibir), a zatim i Južnoafrička Republika, Nigerija, Mozambik, Kina, Hong Kong, SAD i Brazil.

TANGO

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com