Sport

Nišlije donele zlato iz Hrvatske

Rukometaši Univerziteta u Nišu studentski su prvaci Evrope. Niška ekipa je tokom trajanja turnira bila dominantna i do finala u proseku pobeđivala “službenim rezulatatom” razlike. Oni su u finalu pobedili rukometaše iz Kelna rezultatom 38:35. “Naravno da smo ovaj uspeh očekivali, jer smo se za ovo takmičenje i puno spremali”, potvrdio je za Niške Vesti, profesor Saša Marković sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Od 11.do 26. jula u hrvatskim gradovima Zagrebu i Rijeci održavaju se Evropske Univerzitetske igre (EUSA Games).

Ovo je treće po redu izdanje EUSA Evropskih univerzitetskih igara, a prva dva su organizovana u Kordobi, Španija (2012) i Roterdamu, Holandija (2014).Screenshot 1

Igre u Zagrebu i Rijeci okupile su rekordan broj učesnika, više od 5500 hiljada sportista, koji će se takmičiti u 21 različitom sportu.

Studentski prvaci Evrope u rukometu su studenti Univerziteta u Nišu, oni su u finalu pobedili momke iz Kelna rezultatom 38:35.

Mi smo se tokom čitave godine spremali za ovo takmičenje, jer godinu dana unazad traje lliga u kojoj se takmiče rukometaške ekipe sa niških fakulteta, kako smo tu bili najbolji a i državni smo prvaci, zalušeno smo otputovali na ove igre gde smo očekivali uspeh, on je i došao posle velikog truda”, rekao je za Niške Vesti Saša Marković, profesor Univerziteta u Nišu.

Brojna je ekipa koja je otputovala na “EUSA Games”, čak 70 niških studenata brane boje Srbije.

Na ovim Evropskim Univerzitetskim igrama Srbiju predstavlja 70 niških studenata koji se takmiče u četiri sporta, muškom i ženskom rukometu, odbojci i muškoj košarci”, rekao je Marković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com