Kultura

Folklorci na prijemu u Gradskoj kući

Kultura i folklor drugih zemalja sveta su Nišlijama ovih dana na dohvat ruke. Predstavnici folklornih ansambla iz naše i još šest zemalja Izraela, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Slovenije i Kostarike koji su učesnici IX Međunarodnog festivala folklora bili su danas gosti niške Gradske kuće, ispred Grada dočekao ih je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur u društvu gradskih većnika.

Naš narod kaže ko peva zlo ne misli, ja bih dodao ko peva i igra zlo ne misli. Razmenom iskustava, upoznavanjem sa kulturom, ovakvim manifestacijama Niš doprinosi razumevanju između naroda i pojedinaca. Sledeće godine družićemo se na desetom jubilarnom festivalu u ovolikom ali nadam se i većem broju”, rekao je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur na prijemu u Gradskoj kući.

13713315 10201934037908686 1494948749 n

Studentski festival folklora održava se 9. put, a organizator je SKC, ova institucija je tačka koja objedinjuje sve što je potrebno kako bi ljudi razmenjivali pozitivnu energiju.

“Bez pomoći Grada i njenih opština ne bismo mogli da uradimo svoj posao ovako kvalitetno. SKC je tačka kontakta, tačka povezivanja, tačka koja stvara budućnost. SKC je član jedne velike familije svih različitih folklornih ansambala u svetu, sarađujemo sa svima, tako ćemo i nastaviti”, kaže Miroslav Jović, direktor SKC-a.

Predstavnicima svih zemalja uručena je bista Cara Konstantina.

13734733 10201934037428674 1787073980 n

Festival traje do 20. jula i svečano će biti zatvoren na Letnjoj pozornici u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com