Društvo

I pored obilnih padavina, Nišava u koritu

Padavine koje od sinoć umivaju Niš nisu napravile veće probleme kada je vodostaj Nišave u pitanju. Osim zamućenja nema opasnosti od izlivanja, rekao je za Niške Vesti Dragoljub Miljokjović, direktor Vodoprivrednog centra “Južna Morava”.

Republički hidrometeorološki zavod je predvideo da će i danas u mnogim mestima u Srbiji pasti 20 do 40 mm kiše za 12 sati, mada se lokalno očekuje i oko 80 mm, uglavnom u istočnoj Srbiji.

Padavine nisu naprvile veće problema, sve je u granicama srednjeg nivoa Nišave za ovo doba godine. Osim zamućenja siguran sam da neće biti nikakvih izlivanja ili većih problema”, rekao je za Niške Vesti Miljojković.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda stoji da je vodostaj na Nišavi u Nišu 67 cm, promene koje su uočene iznose tek 5 cm.

Screenshot 6

Trenutno je u Nišu 16 stepeni Celzijusa, vlažnost 88%, vetar duva brzinom 2m/s a pritisak je 988 mb. U najtoplijem delu dana biće delimično oblačno sa najvišom temperaturom do 27 stepeni, moguća je i kiša.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com