Sport

Niškom klubu čak 90 medalja u prvoj polovini ove godine

Tokom 2016.god. KBS Naisus je bio više nego aktivan, i pored nedostatka finansija odnosno obećane pomoći Grada i Opštine, uspeo da sa svojim članovima bude veoma često na tronu. Za ovih šest meseci, klub je izvojevao čak 90 medalja – 38 zlatnih, 21 srebrnu i 31 bronzanu.

 

“Već na samom početku ove godine, maločlana ekipa Naisus-a učestvuje na drugomTekvondo forumu – “Youth workers in sport” u Velingradu. Pored Bugarske i našeg Kluba, kao jedinih srpskih predstavnika, učešće su uzele i Grčka, Makedonija, Rusija, Belorusija, Ukrajina, Litvanija, Moldavija, Ujedinjeni Arapski Emirati. Tom prilikom osvojeno je 6 medalja – 2 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzana”– rekao je pomoćni trener KBS Naisus-a Marko Miloradović.

Mart mesec je doneo nove uspehe sa čak 4 takmičenja – Otvoreno prvenstvo Zrenjanina, Lola Open, državno prvenstvo za kadete i seniore, kao i Liga Beograda. Nedostatak finansija je najviše uticao na malobrojnost ekipe a samim tim i na uspeh ali je tom prilikom njih četvoro osvojilo 7 odličja – 3 zlatna, 1 srebrno i 3 bronzana.

“Iako april mesec počinje neodlaskom na KUP Predsednika u Nemačkoj, slede dva uspešna vikenda. Na Otvorenom prvenstvu Šapca uzimam po jednu zlatnu i bronzanu medalju, da bi u Zagrebu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojio zlatnu medalju te mi je trunčica sportske sreće falila da se okitim još i jednim odličjem. Međutim, već 17.aprila u Nišu, tačnije u Niškoj Banji, naš Klub organizuje po prvi put 1.kolo Lige Niša u tehničkim disciplinama. Moje 4 zlatne medalje ušle su u zbir osvojenih odličja Kluba, te smo zajedno sa ostalim drugarima izvojevali 15 zlatnih, 10 srebrnih i 6 bronzane medalje”, rekao je juniorski reprezentativac Srbije i član KBS Naisus-a Uroš Mitrović.

kbs naisus2

Ni maj mesec nije bio manje uspešan od prethodnog. Već na Prvenstvu Srbije za pionire i seniore do 21 godine, najmlađi su imali zapažen uspeh. Posebno se ističe Vuk Manić, koji se popeo na najviši stepenik pijedestala i okitivši se najsjajnijim odličjem, pritom pobedivši u čak tri meča. Usledio je Trofej Beograda, kao jedno od prestižnijih takmičenja u Srbiji, na kom su osvojene tri srebrne i jedna bronzana medalja.

kbs naisus3

“Ono što raduje jeste da se nakon punih 18 godina u Nišu održava međunarodno takmičenje a nakon Balkanskog prvenstva 1998.godine još više raduje činjenica da je naš Klub na Asteriks Open-u osvojio čak 16 medalja – 10 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane, a time i pehar za drugo mesto u ekipnom plasmanu u konkurenciji formi. Kako se termin održavanja takmičenja poklopio sa Otvorenim prvenstvom Karlovca, nije se otišlo u Hrvatsku, ali se nadamo da se tako nešto neće ubuduće dešavati. Da je to bila samo uvertira, pokazala je sedmočlana ekipa na Tehničkom prvenstvu Srbije, osvojivši pritom 20 odličja – 5 zlatnih, 2 srebrna i čak 13 bronzanih. Da je ovo veliki uspeh, govori i činjenica da sem Uroša Mitrovića, ostatak ekipe čine takmičarski početnici, koji iza sebe imaju ne više od jednog takmičenja. S tim što se mora napomenuti da nikakvu pomoć niti od Grada niti od Opštine nismo dobili pa je to direktno uticalo na broj u ekipi te i broju medalja”, rekao je prvi čovek KBS Naisus-a Nebojša Anđelković.

kbs naisus4

Takmičarsko polugodište KBS Naisus završava odlaskom Tehničke reprezentacije Srbije, čiji su članovi naš reprezentativac Uroš i trener reprezentacije Nebojša, na Otvoreno prvenstvo Austrije koje se održalo u Beču. Uroš je tom prilikom učestvovao u čak tri discipline. U standarnim formama pojedinačno završio je u kvalifikacijama usled nedostatka koncentracije u samo jednom deliću, što je bilo dovoljno sudijama da presude neulazak u polufinale. U slobodnom stilu je završio na osmom mestu u veoma jakoj konkurenciji, mada ostaje žal za makar trećim mestom, koje je izmaklo usled prevelike želje koja je prouzrokovala pad pri akrobaciji, iako je nakon istog nastavio i pobrao aplauz publike. Da se ne bi vratili u Niš bez medalje, u okviru juniorskog tima (Mitrović, Jakšić, Subotić), Uroš se okitio bronzanim odličjem i time osvojio bodove na jedinstvenoj rang listi Evropske tekvondo unije.

“Čak 90 medalja osvojenih na 13 takmičenja od kojih su 5 domaća (3 državna prvenstva i 2 ligaška turnira) a 8 međunarodnog karaktera, bez ikakve finansijske pomoći, jeste veoma veliki uspeh. Nadamo se da će u sledećem polugodištu da se situacija promeni u smislu finansijske podrške, kako bi više dece i omladine učestvovalo na takmičenjima te na najbolji način prezentovalo Grad Niš i Opštinu Medijana na kojoj se Klub nalazi”, završio je prvi čovek KBS Naisus-a  Nebojša Anđelković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com