Politika

Većnici zadužili resore, gradonačelnik od njih očekuje mnogo rada

Gradski većnici i zamenik gradonačelnika su i zvanično dobili zaduženja za određene resore u Gradu.

 Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur biće zadužen pre svega za oblasti vodosnabdevanja, kanalisanje otpadnih voda, upravljanje otpadom i saradnju sa Univerzitetom.

Na sednici Gradskog veća zaduženi su i većnici, pa je Branislav Kačar (SNS) nadležan za omladinu i sport, Tijana Đorđević Ilić (SNS) za socijalnu zaštitu, a Miloš Milošević (SNS) za planiranje, izgradnju, urbanizam i energetiku.
Mihajlo Zdravković koji je bio većnik i u prethodnom mandatu sada je zadužen za privredu i zaštitu životne sredine, dok je Igoru Vojinoviću (Pokret socijalista) poveren komunalni resor, koji se poslednjih godina susreće sa ozbiljnim problemima, prema navodima prethodnog rukovodstva.

„Vojinović je do sada radio u Javno-komunalnom preduzeću „Parking servis“ i on poznaje ovaj sektor. Završio je ekonomski fakultet i smatram da će moći da pokrije tu oblast“, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Profesor razredne nastave Bojan Krstić iz redova radikala zadužen je za obrazovanje i školstvo. Jelena Mitrovski (SPS) nadležna je za kulturu i saradnju sa gradskim opštinama, dok je hirurgu Saši Živiću (SPS) povereno zdravstvo. Svetozar Aleksov (PUPS) koji je bio u veću i u prethodnom mandatu zadužen je za poljoprivredu i inspekcijske poslove.

„Većnici su dobili oblasti na osnovu toga koliko ih poznaju, fakulteta koje su završili i radnog iskustva. Pojedini su dobili i više resora kako bi sve bilo pokriveno. Imamo 9 većnika pa se ono što je bitno za funkcionisanje grada deli na njih 9. Ja ću kao gradonačelnik pokriti sve što treba i stati iza svega. To su forme koje smo morali da ispoštujemo pre svega zbog bolje komunikacije. Očekujem dobru saradnju sa većnicima i mnogo rada“, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com