Politika

Bratimir Vasiljević novi predsednik GO Pantelej

Bratimir Vasiljević, novi je predsednik Gradske opštine Pantelej, u ovom trenutku već trake prvi sastanak novog predsednika sa novoizabranim saradnicima.

Jutros je potpisan koalicioni sporazum, po kome većinu u ovoj Skupštini čine naprednjaci (11), socijalisti (2), dva radikala i jedan odbornik iz DSS-a.

Da Vasiljević preuzme mesto predsednika opštine od već bivšeg Srđana Savića (SPS) glasalo je 14 od ukupno 19 prisutnih odbornika, pet je bilo protiv.

Prvo na čemu ćemo raditi je sređivanje Gradske opštine. Da umijemo naš Pantelej, da pokosimo i očistimo da naša opština dobije normalan izgled. Komunalna infrastruktura je ono što ćemo sledeće rešavati, jer moramo da komunalni standard podignemo na viši nivo. Treći i gorući problem će biti rešavanje loše socijalno-ekonomske slike građanstva koje živi na teritoriji naše opštine”, rekao je Vasiljević za Niške Vesti.

Ono što je možda i najbitnije jeste da će u narednom periodu naša opština više biti otvorena prema građanima, nego do sada, dodao je novi predsednik opštine.

Zamenik predsednika opštine, je ponovo kao i u prošlom sazivu diplomirani ekonomista Aleksandar Milosavljević, sa istim brojem glasova za.

Petočlano Opštinsko veće je takođe izabrano, sastavljeno od tri naprednjaka, jednog radikala, i jednog predstavanika SDPS-a.

Odbornici su izabrali i predsednike sedam resornih Skupštinskih komisija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com