Društvo

Veći broj vozila na naplatnim stanicama

Automobili trenutno prolaze bez zastoja kroz naplatnu stanicu Nais, ali se u toku popodneva očekuju veće gužve, rekao je za Niške Vesti Dragan Milić, šef Odseka naplate putarine u JP “Putevi Srbije”. Ovaj vikend  doneće novi talas i veći intenzitet saobraćaja nego minulog vikenda, kada je kroz naplatnu rampu Nais prošlo oko 80 000 vozila, potvrdio je Milić.

 “Trenutno nema zadržavanja na naplatnoj stanici “Nais” i automobili prolaze bez zastoja. Tokom podneva pojačaće se intenzitet saobraćaja i ovaj vikend biće opterećeniji nego prošli. Kako u svakom trenutku dobijamo informacije sa naplatne stanice Bubanj potok, iz Beograda će doći više vozila nego prošle nedelje u dane vikenda. Veliki talas vozila dolazi iz Hrvatske i Mađarske”, rekao je za naš portal Milić.

Letnja sezona je u toku, zbog toga je intenzivniji rad na naplatnim stanicama, potvrđuju u JP “Putevi Srbije”

Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji čitavog dana, u danima velikog opterećenja kartice će biti deljene i ručno. Do prvog vikenda u avgustu svake nedelje biće sve više prolazaka kroz našu naplatnu stanicu a onda će smer kretanja vozila da se promeni kada će turisti početi da se vraćaju kućama. Uglavnom gužve nastaju od automobila koji su u tranzitu, one najveće očekujemo danas popodne, sutra tokom čitavog dana kao i u nedelju ujutru”, kaže  za Niške Vesti Dragan Milić, šef Odseka naplate putarine u JP “Putevi Srbije”.

Na putevima u Srbiji, danas, poslednjeg radnog dana u sedmici, očekuje se veći broj vozila i pojačan intezitet saobraćaja, pogotovo na Ibarskoj magistrali i na deonicama ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

AMSS

Zbog povećanog broja vozila na putevima, vozačima se savetuje oprezna vožnja, a na dodatni oprez upućuje se i zbog najavljenih padavina danas popodne i mogućih odrona.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije RS, zadržavanja putničkih vozila na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom na ulazu u Srbiju su 60 minuta, a na ostalim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je promeljivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com