Društvo

Pogoršanje vremena, prija Nišlijama

Znatno manji broj pacijenata u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kao i broj intervencija na terenu upravo ovih lekara govori u prilog da promena vremena prija građanima, kaže za Niške Vesti Ljubiša Radomirović, lekar Hitne pomoći.

Svih tipova tegoba ima manje, pacijenata sa respiratornim tegobama, onih sa stomačnim tegobama a manje pacijenata žali se na hipertenziju. Na javnim mestima su naše ekipe intervenisale tek deset puta. Sve ovo dokazuje da su naši sugrađani meteorotropni”, kaže za naš portal doktor Radomirović.

Sa ovim zahlađenjem koje se očekuje i narednih dana zasigurno će biti manje tegoba, tvrdi lekar Hitne.

“Naši saveti su da se hronični bolesnici pridržavaju propisane terapije, narednih dana sigurno vreme neće pogoršati zdravstveno stanje većine”, završava Ljubiša Radomirović, lekar niške hitne.

U protekla 24 časa u Hitnoj pomoći je ukupno pregledano 378 pacijenta, od toga 187 u urgentnoj ambulanti odraslih i 57 na pedijatriji, a na terenu su ekipe intervenisale 83 puta. Na javnim mestima je bilo 10 intervencija. Najčešće tegobe zbog koji su naši sugrađani tražili pomoć lekara bile su, kod odraslih : hipertenzije, hronični bolesnici, alergije, stomačne tegobe a kod dece: visoka temperatura, stomačne tegobe, povraćanje i laringitisi.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com