Politika

Većnici podelili resore, zvanično ih preuzimaju na sednici

Novi članovi gadskog Veća u petak 15. jula na sednici i zvanično dobijaju resore, saznaju Niške Vesti.

Za sada je poznato da će Svetozar Aleksov (PUPS) koji je kao član Veća u prethodnom mandatu bio zadužen za socijalna pitanja, u ovom biti nadležan za poljoprivredu. Prema još nepotvrđenim informacijama Tijana Đorđević Ilić (SNS) biće resorno zadužena za socijalu. Hirurg Saša Živić (SPS) biće zadužen za resor zdravstva, dok će njegova partijska koleginica Jelena Mitrovski, prema nezvaničnim informacijama, biti zadužena za kulturu i informisanje. Većniku Mihajlu Zdravkoviću trebalo bi da ostane poveren resor privrede, koji je imao i u prethodnom mandatu, dok bi Igoru Vojinoviću koji je radio u “Parking servisu” trebalo da bude poveren saobraćaj. Većnik iz redova radikala koji je profesor razredne nastave Bojan Krstić, kako saznajemo, biće zadužen za prosvetu.

Najmlađi većnik Branislav Kačar (SNS) kaže da je moguće da do sutrašnje sednice bude promena.

„Na kolegiju koji smo održali jutros bilo je priče o podeli resora ali još ništa nije 100 odsto sigurno“, kazao je Kačar.

Kako nezvanično saznajemo, Kačar bi trebalo da bude zadužen za sport.

Novi gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na primedbe odbornika opozicionih partija na biografije i godišta pojedinih većnika iz redova naprednjaka rekao da su to ambiciozni mladi ljudi koji zaslužuju priliku da se dokažu, ali da će se gradonačelnik pozivati na odgovornost za sve odluke koje se donose u gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com